MoraBanc distribueix 13 milions d’euros en forma de dividends entre els accionistes

L’entitat abona al socis el 55% del total de beneficis obtinguts, que es van situar el 2017 en poc més de 23,5 milions, assolint un lleuger increment respecte els guanys assolits l’exercici anterior

-
-
MoraBanc distribueix pràcticament 13 milions d’euros entre els accionistes, això és un 55% del benefici total obtingut durant el darrer exercici tancat. És juntament amb BancSabadell d’Andorra les dues úniques entitats bancàries que hauran repartit dividends relatius al 2017, a manca de que pugui fer Vall Banc, l’únic banc del Principat que encara no ha fet públics els seus resultats, que seran pitjors en qualsevol cas que els obtinguts el 2016.

MoraBanc va tancar el 2017 amb uns guanys de 23,5 milions d’euros, el que suposava un increment percentual del 3,6%, encara no un milió d’euros en xifres absolutes respecte dels 22,7 milions assolits el 2016. Més enllà de la xifra numèrica pura i dura, l’important per a l’entitat liderada per Pedro González era frenar el retrocés patit l’anterior exercici. Dels 23,5 milions de benefici, només 18,7 són distribuïbles. I en relació a aquests, la junta de l’entitat va decidir assignar a dividends 12.925.000 euros, segons consta en la memòria de l’entitat.

El banc liderat per Pedro González és, juntament amb BancSabadell d’Andorra, l’únic que ha distribuït rendiments

El que s’abona als accionistes a compte del 2017 és lleugerament inferior als 13.800.000 euros que es van repartir com a dividends el 2016. El repartiment ha de ser beneït per l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), l’entitat reguladora que ha impedit per una qüestió de prudència tant a Crèdit Andorrà com a Andbank que distribuïssin dividends per una qüestió de prudència i per una necessitat de reforçar el coixí intern.

MoraBanc destina a reserves 5,7 milions d’euros, un 24% respecte del resultat total i un 30% si es té en compte la quantitat distribuïble. Més conservador en aquest sentit seria BancSabadell d’Andorra, que ha decidit repartir com a dividends poc més del 31% dels beneficis obtinguts mentre la resta van a reforçar les reserves. Així, l’entitat presidida per Josep Permanyer distribuirà entre els accionistes 3,1 milions dels pocs més de 10 milions de guanys que va assolir, de manera rècord per ara, el 2017.

MoraBanc va arribar l’any passat a gestionar més de 6.542 milions d’euros de recursos de clients alhora que disposava de 2.578 milions d’euros d’actius totals. I va incrementar en un 10% els préstecs atorgats respecte de l’exercici anterior. La rendibilitat de l’entitat (ROE) es va situar en un 8,4% mentre que la solidesa en el capital valorada en funció de la ràtio CET1 Basilea III era del 18,9%. L’entitat fonamentalment es concentra al Principat d’Andorra tot i que amb tentacles establerts a Suïssa i els Estats Units. I ocupava el darrer dia de l’any passat 336 persones després d’haver dut a terme els darrers anys una campanya notable de prejubilacions i sortides pactades.

Etiquetes

Taula presidencial en la junta general ordinària d'accionistes celebrada aquest divendres al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Relacionat

BancSabadell d’Andorra celebra el millor resultat de la seva història repartint un dividend de 6,25 euros per acció
-

Relacionat

Andbank va perdre amb la seva activitat bancària a Espanya més de set milions d’euros el 2017
-

Relacionat

Caiguda de més del 15% dels beneficis del sector bancari durant el 2017
-

Relacionat

Els beneficis que la banca va obtenir el 2017 cauran més d’un 10% respecte de l’exercici anterior

Comentaris

Trending