Mor una altra resident del Cedre, la desena defunció enmig de la crisi del coronavirus

Indignació entre les famílies dels usuaris del centre sociosanitari perquè hi porten contagiats d’altres residències i fins i tot el sanitari cubà que ha contret la malaltia

-
-
Nova defunció al Cedre. Poc després d’aquesta mitjanit ha mort una resident de 92 anys del centre sociosanitari públic. És la desena baixa que malauradament hi ha entre interns d’aquesta residència geriàtrica enmig de la crisi pel coronavirus. El ministeri de Salut haurà de confirmar en poca estona si la difunta era una de les persones que ja estava diagnosticada de Covid-19 o no. Però la situació al geriàtric no deixa de ser molt complexa. 

Se sap, és obvi, que es tracta d’un equipament que acull persones d’edat avançada, en alguns casos amb patologies ja detectades i, per tant, es tracta de població de molt risc. El fet que hi entrés el virus amb molta força quan tot just es començaven a dissenyar plans de contingència ha sigut un gran problema de conseqüències ara mateix encara indescriptibles. Ahir, segons les dades de Salut, hi havia prop d’una vintena d’usuaris diagnosticats amb la malaltia pandèmica.

El que és clar és que entre les famílies dels usuaris, en moltes d’elles, hi ha un evident neguit i indignació. Especialment, és clar, entre les famílies dels usuaris que romanen al Cedre, perquè hi ha una part dels usuaris que es van traslladar en un hotel que ha adoptat funcions assistencials des de fa un parell de setmanes. Però al Cedre s’hi ha habilitat tot una planta que acull els padrins infectats.

Fins al punt, i això ha acabat d’alarmar alguns d’aquests familiars, que al centre sociosanitari públic s’hi han traslladat almenys dos positius d’un altre geriàtric del país -en aquest cas de Salita- i les darreres hores s’hauria també decidit confinar-hi, al Cedre, el sanitari cubà a qui les proves que se’ls van fer dilluns va revelar que també havia contret la malaltia. La resta de la delegació sanitària vinguda de Cuba està aïllada en l’hotel al qual estava previst que s’allotgessin mentre prestaven servei a l’hospital. De moment, la seva arrencada al centre hospitalari haurà d’esperar.

Comentaris (9)

Trending