Mor Josep Marrugat, el fundador del grup Alex Boutique

L’empresari jubilat, de 79 anys, no ha pogut superar el postoperatori d’una intervenció cardíaca

-
-
L’església de Sant Esteve d’Andorra la Vella acollirà aquest dissabte a les 11 del matí la missa funeral en memòria de Josep Marrugat Camañes, qui fa prop de mig segle va ser el fundador del que avui és el grup Alex Boutique, el conjunt d’establiments especialment dedicats a la sabateria però també a vestits i els seus complements i a la moda en general.

De 78 anys, Marrugat, nascut el 1941, ha mort aquest dijous en no poder superar el postoperatori d’una intervenció quirúrgica cardiològica a la qual es va haver de sotmetre fa uns dies en un centre hospitalari de Barcelona. Marrugat es va dedicar molts anys al sector del comerç.

Actualment ja són els seus fills els qui lideren els projectes que ell va endegar i d’altres. El penúltim adéu a Marrugat, just abans de la missa funeral de dissabte, serà aquest divendres, entre les 5 de la tarda i les 9 del vespre a la sala de vetlles comunal situada al carrer Prat de la Creu d’Andorra la Vella. Era el mitjà de tres germans entre el Remi i el Pere. Va passar gran part de la seva infància a Terrassa, entre la casa del carrer Sant Llorenç  i la del carrer Sant Joan de Matadepera. Va fer el servei militar a Cartagena i a Mallorca i es va casar l'any 1968 amb Maria Victòria Filbà.

El primer establiment que va obrir a Andorra va ser Comercial Marrugat davant de l'hotel La Truita. Venien perfums, postals, tabac, discos i joguines. Després van començar a comercialitzar instruments musicals. Les primeres vendes van ser les de vuit guitarres. Durant molts anys va assistir a la fira d'instruments musicals Musikmesse que té lloc a Frankfurt. Actualment encara existeix la botiga al carrer Bonaventura Riberaygua, una de les primeres del país en acceptar el pagament en 'bitcoins'.

 

Comentaris (5)

Trending