Mònaco i Liechtenstein continuen sense signar l’acord d’intercanvi de dades fiscals amb Espanya

Un diputat del PdCAT demana al govern espanyol que expliqui com és que encara no ha firmat uns convenis que fa molts anys que es van negociar; en canvi amb Andorra es va procedir amb celeritat

-
-
Igual com va fer amb Andorra, Espanya va negociar amb Mònaco i Liechtenstein un acord d’intercanvi de dades fiscals. De fet, i com a mínim en el cas del principat monegasc, es va arribar a rubricar l’entesa. Però la firma definitiva amb la validació parlamentària i, per tant, l’aplicació de l’intercanvi de la informació no s’ha fet mai efectiva. Ni hi és ni se l’espera. La situació està generant dubtes en alguns sectors de l’arc parlamentari espanyol. I podria també tenir ressò al Principat.

El diputat del PdCAT Jordi Xuclà va presentar la setmana passada una doble iniciativa parlamentària que el Congrés ja ha admès a tràmit i que el govern espanyol haurà de respondre per escrit. Xuclà demana a l’executiu ara liderat per Pedro Sánchez quines són les previsions en relació a la firma i la ratificació dels acords d’intercanvi d’informació en matèria tributària amb Liechtenstein i Mònaco. I en aquest darrer cas recorda que el conveni va ser rubricat -per tant negociat i acordat- el 6 de març del 2013.

Els casos de Mònaco i Liechtenstein i la passivitat d’Espanya contrasten amb la celeritat amb què es va actuar en el cas d’Andorra. Les fonts consultades han indicat que hi ha la sospita que des de Madrid es va posar pressió al Principat preveient que serien moltes més les fortunes d’origen català amb dipòsits al Principat que no pas d’altres punts de l’Estat. En canvi, en altres països de fiscalitat baixa aquesta situació ja no es donaria.

 

Comentaris

Trending