Els vehicles contaminants pagaran més per entrar a la zona de baixes emissions de Barcelona

L’autorització diària passa puja de 2,40 a 3,40 euros per cotxes i motocicletes mentre que se situa en 5,40 per als de transport de mercaderies o persones

La zona de baixes emissions de Barcelona.
La zona de baixes emissions de Barcelona.

Els vehicles andorrans que no compleixin els requisits per accedir a la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE) no hauran de registrar-se prèviament per poder demanar les autoritzacions diàries que permeten entrar-hi. Per tant, s’estalviaran la taxa d’inscripció. En canvi, cada permís per jornada sortirà més cara: 3,40 en el cas dels cotxes i motocicletes i 5,50 en cas dels destinats a transport de mercaderies o persones.

L’acord entre Andorra i l’Àrea Metropolitana de Barcelona assolit a inicis del 2020, pocs mesos abans de l’entrada en vigor de la ZBE, va permetre que la gestió d’inscripció dels vehicles es pogués fer via el servei de tràmits del Govern. Inicialment, el registre l’havien de fer per a tots els vehicles, tant els que complien els requisits mediambientals per accedir a la zona de restricció com aquells que no ho feien però que, pel motiu que fos, necessitessin fer ús d’una de les deu autoritzacions anuals de les quals disposen. Aquesta gestió té un cost de 5,80 euros (el que cobra l’AMB és de 5).

Un cartell de la Zona de Baixes Emissions.

Relacionat

Les multes de la zona de baixes emissions de Barcelona seran efectives des del dimarts

Ara, però, els propietaris dels vehicles ‘contaminants’ s’estalviaran aquest tràmit i, per tant, aquesta taxa. El BOPA ha publicat aquest dimecres una modificació de les tarifes per demanar l’accés a la ZBE. Segueix, de fet, els canvis fets a l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per a la gestió metropolitana de la Zona de Baixes Emissions aprovada el mes passat per l’Autoritat Metropolitana de Barcelona. Aquesta encareix el cost de les autoritzacions diàries.

Així, la tarifa de cada autorització per a turismes i motocicletes puja de 2,40 euros a 3,40 mentre que pels vehicles de transport de mercaderies passa a ser de 5,40 euros. En canvi, aquests vehicles ja no hauran de pagar la taxa de registre.  

La ZBE de Barcelona ja fa mesos que funciona i impedeix l’accés dels vehicles que no compleixin uns requisits mediambientals a la ciutat així com a altres barris de poblacions com Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues i Cornellà. La restricció s’aplica els dies laborables, entre les set del matí i les vuit del vespre.

Fins ara, el Govern ha gestionat un total de 10.136 inscripcions al registre. D’aquestes, 9.451 corresponen a vehicles que compleixen els requisits per accedir a la zona, mentre que 662 ho han fet per poder demanar les autoritzacions diàries. En total, s’han demanat 291 permisos d’aquest tipus.

Comentaris (3)

Trending