Tallada la carretera d'Aixirivall per dues esquerdes a la calçada

Els vehicles s'han de desviar per la Peguera i aquest dimarts tècnics del Govern valoraran l'abast i les possibles solucions

Comentaris

L'esfondrament del talús s'ha donat pel lloc on hi havia hagut l'esquerda prèvia.
L'esfondrament del talús s'ha donat pel lloc on hi havia hagut l'esquerda prèvia. COMÚ DE SANT JULIÀ

La carretera d'Aixirivall s'ha tallat a la part alta del poble per l'aparició de dues esquerdes a la calçada. Els vehicles es desvien per l'antiga carretera de la Peguera, la qual cosa implica fer més quilòmetres de recorregut. Aquest dimarts al matí, tècnics del Govern valoraran l'abast i les possibles solucions. També hi són presents efectius dels bombers, policia, agents comunals i geòlegs. El tram afectat té una llargada de 30 metres i durant la matinada ha tingut lloc una esllavissada.

 

A l'espera dels informes, tot apunta que la causa és la forta pluja que va caure la tarda de dilluns i que s'afegeix a les dels darrers dies amb pedra. El tall afecta molts veïns d'una part del poble que ha crescut molt els darrers anys amb la construcció de pletes i de complexos residencials. La pluja també ha provocat petites esllavissades de terra i de pedres.

Des del comú es demana precaució a l'hora de circular per les carreteres secundàries ja que les de Fontaneda, Nagol i Canòlich també van rebre aquest dilluns un bon patac d'aigua. El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha explicat que les esquerdes s'han ampliat i ha baixat un talús. "Hi havia un parell d'esquerdes que durant la nit s'han fet més grans i ha caigut un talús. Els geòlegs estan valorant els danys i caldrà decidir les mesures que s'han de prendre". La previsió meteorològica apunta a que durant aquesta setmana es reproduiran les pluges tot i que no de tanta intensitat com les de dilluns. Majoral no ha avançat quan es podrà reobrir la carretera. El tall afecta uns 200 veïns de tres urbanitzacions (Roc de les Esquiroles, Pont i les Extremes, així com els del Residencial Els Biadés). Per arribar al centre de Sant Julià de Lòria, els veïns han d'arribar fins a les bordes de la Peguera i baixar per Juberri, un recorregut d'us 20 quilòmetres.

Mentre Govern no procedeixi a la licitació de les obres definitives de millora de la calçada, es farà un cordó de formigó a la carretera secundària paral·lel a les esquerdes per evitar que els corrents d’aigua de pluja no baixin al talús. També es col·locaran 'new jerseys' (barreres de protecció) paral·lels a la carretera on s’ha produït l’esllavissada perquè no es desprenguin pedres a la urbanització que hi ha a sota. Degut a les previsions meteorològiques, els tècnics s’han emplaçat a dijous per analitzar de nou l’estat de l’entorn i valorar les actuacions a realitzar, així com la possibilitat d’establir un pas alternatiu per la CS-130. Mentrestant, es vigilaran els moviments a la zona i el servei de circulació efectuarà rondes de vigilància.

-

Comentaris (4)

Trending