Silenci administratiu positiu per a les inscripcions a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

El tràmit s’ha continuat fent per cita prèvia i es va optar per indicar que en cas de no rebre cap notificació el registre s’havia completat de forma correcta

Un cartell de la Zona de Baixes Emissions.
Un cartell de la Zona de Baixes Emissions. ALTAVEU

Pocs dies abans de l’esclat de la crisi del coronavirus es va obrir el tràmit per inscriure els vehicles al registre que els ha de permetre accedir a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona. L’emergència sanitària no ha aturat, però, les demandes, que s’han pogut continuar fent amb cita prèvia, s’han gestionat i des de l’executiu s’indica que s’ha optat per aplicar la fórmula del silenci administratiu positiu: si no hi ha cap notificació, la inscripció s’ha fet correctament.

A inicis de març, el Govern va començar a gestionar la inscripció en el registre de la Zona de Baixes Emissions de Barcelona. Els plans inicials de les autoritats metropolitanes eren que les sancions pels vehicles que hi accedissin sense permís es comencessin a imposar a partir de l’abril i, per tant, des de l’executiu es va engegar el tràmit, rebent un nombre important de peticions en els primers dies: gairebé mil en tot just tres jornades.

La crisi del coronavirus ha provocat que l'activació de les sancions s'hagi posposat a l'espera que la situació sanitària millori a la capital catalana

L’emergència sanitària provocada per la Covid-19 va suposar que s’ajornés l’entrada en vigor de les sancions. Tot i això, des del Govern s’ha continuat gestionant les peticions d’inscripció. Es podia fer, això sí, demanant cita prèvia. També es va optar per aplicar una fórmula de silenci administratiu positiu. És a dir, un cop fet el tràmit, la no notificació implica que la inscripció s’ha realitzat correctament.

Per tant, qui faci el tràmit, només serà contactat en el cas que hi hagi algun problema o falti algun document que impedeixi completar la inscripció. En aquest cas, es mira de solucionar la situació per poder confirmar el registre.

Cartell de la zona de baixes emissions.

Relacionat

Inscriure el cotxe per accedir a la zona de baixes emissions costarà 5,80 euros

El cost del tràmit és de 5,80 euros i, un cop fet, la inscripció dura dos anys. També hi ha l’opció de demanar permisos diaris per aquells vehicles que no compleixin els requisits, amb un màxim de deu per any i a un preu de 2,40. La Zona de Baixes Emissions és un espai acotat principalment per les dues rondes de Barcelona i que inclou també barris de Sant Adrià de Besòs, L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues i Cornellà.

Al seu interior, no hi podran accedir aquells turismes de benzina matriculats abans de l’any 2000 i els dièsel anteriors al 2006. La limitació serà de dilluns a divendres, entre les set del matí i les vuit del vespre i, ja a partir de l’abril, podrà suposar importants multes. Durant aquest temps, només hi podran circular aquells cotxes amb l’etiqueta ambiental que atorgar la Direcció General de Trànsit (DGT) o els estrangers, com ara els andorrans, inscrits al registre especialment habilitat.

-

Relacionat

El permís per circular a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona es tramitarà en un màxim de 24 hores

Comentaris (3)

Trending