La regió Occitània passa a gestionar les carreteres que uneixen França amb Andorra

El govern francès ha fet el traspàs de 360 km de les RN20, 22 i 320, la qual cosa permetrà que es duguin a terme accions coordinades

Retencions en un tram de la RN20.
Retencions en un tram de la RN20. Altaveu

El govern francès ha fet el traspàs a la regió Occitània dels 360 kms de les carreters que uneixen aquest país amb Andorra. Es tracta de les RN20, 22 i 320. Això permetrà que es facin accions coordinades en la seva gestió. Aquest traspàs era una petició de les autoritats regionals i de la seva presidenta, Carole Delga.

Delga afirma en un comunicat que "el traspàs permet a les institucions locals respondre de manera ràpida a les peticions dels habitants de la regió, especialment a les zones rurals". La regió ja participa en una part del finançament dels treballs. La presidenta d'Occitània considera que el govern no era prou reactiu ni estava a l'escolta de les demandes dels residents i dels automobilistes. Delga també recorda que les carreteres que passen a gestionar són molt importants en el turisme entre França, Andorra i Espanya.

Els responsables regionals ja estan treballant en diversos projectes per millorar aquestes carreteres i altres com ara la RN88 o la RN125. La primera registra, en el seu tram entre Tolosa i Rodez, el pas de 20.000 vehicles per dia.
 

 

 

Comentaris (1)

Trending