La pandèmia i el confinament fan caure un 20% els accidents de trànsit

Es van produir 419 sinistres, pels 522 del 2019, amb una reducció significativa al març, l’abril i el maig, que van provocar dues víctimes mortals i uns 250 ferits

Els equips d'emergència atenen els ferits en un accident.
Els equips d'emergència atenen els ferits en un accident.

El nombre d’accidents registrats a la xarxa viària al llarg del 2020 va caure prop d’un 20%. És un altre dels efectes de l’esclat de la pandèmia i, sobretot, dels mesos de confinament (entre mitjans de març i inicis de juny). Els 419 sinistres produïts és la xifra més baixa dels darrers sis anys, tot i que, lamentablement, van provocar dues víctimes mortals, les mateixes que el 2019.

Així es reflecteix en el balanç que ha fet públic el departament d’Estadística. En global, van tenir lloc un total de 419 accidents, en comparació als 522 dels quals es van tenir constància un any abans. Una anàlisi més detallada, deixa clar que bona part de culpa d’aquest descens s’ha de buscar en l’esclat de la pandèmia provocada pel coronavirus i, sobretot, en el confinament.

Així, es pot comprovar com la davallada de sinistres més forta es va donar els mesos de març (-38%), abril (-60%) i maig (-44,8%). Per la resta de mesos, també es va produir un descens amb l’excepció del setembre i l’octubre, que en gran part es pot atribuir a la caiguda de mobilitat provocada per la pandèmia, tant per la reducció de desplaçaments interns amb el teletreball com per la davallada de visitants. De fet, el mes amb més sinistres va ser febrer, just abans de l’esclat de la pandèmia.

Pel que fa a la distribució dels accidents, Andorra la Vella és la que n’ha registrat més, amb 169. Ho és, a més, amb una gran diferència en comparació amb la resta. En segon lloc es troba Escaldes-Engordany, amb 60; i en tercer, Sant Julià, amb 51. Ordino va ser la que menys sinistralitat viària va viure durant el 2020.

214 d’aquests accidents van provocar ferits. En total més de 250. Malauradament, dos dels sinistres van provocar víctimes mortals. En concret, l’atropellament d’una dona al carrer de la Unió, a l’abril, i el d’un home a l’avinguda Tarragona, a l’agost. Aquest darrer, cal recordar, està judicialitzat perquè s’acusa el conductor d’haver envestit voluntàriament la víctima. La xifra de morts suposa igualar la del 2019, quan també dues persones van perdre la vida a la xarxa viària.

Etiquetes

Comentaris

Trending