Mobilitat recomana el teletreball pel pont de la Puríssima

Es preveu l'entrada de 70.000 vehicles i pel que fa al dispositiu de viabilitat hivernal es posarà en marxa aquesta temporada a les cinc de la matinada

Comentaris

La Taula Tècnica de Trànsit s'ha reunit aquest divendres.
La Taula Tècnica de Trànsit s'ha reunit aquest divendres. SFGA

Mobilitat preveu l'entrada de 70.000 vehicles pel Pont de la Puríssima i de 190.000 per les festes de Nadal, 111.000 per la frontera del riu Runer i 80.000 per la del Baladrà. El fet que sigui festiu el dilluns i el dimecres a Espanya contribuirà augmentar la circulació i per això, el seu director, Jaume Bonell recomana teletreballar. Aquesta és una de les conclusions de la trobada de la Taula Tècnica del Trànsit que s'ha reunit aquest divendres a Escaldes-Engordany.  Per altra banda i, pel que fa a la viabilitat hivernal, el dispositiu s'activarà a les cinc del matí. 

Les xifres, segons Bonell, estan per sobre de les de l'any 2019 i ha aconsellat durant el pont de la Puríssima, que es faci teletreball "una cosa que l'any 2019 era impensable", la utilització del transport públic i no agafar el cotxe si no s'està acostumat a conduir amb neu a la calçada. Ha explicat que el 2019 va ser un any rècord per l'entrada de vehicles, amb uns registres d'uns 180.000 aproximadament, i que aquest any esperen l'arribada d'uns 10.000 més. “La Puríssima és capritxosa en el calendari i aquest any, que cau en dimecres, farà que puguem tenir fluxos durant la primera o la segona part de la setmana”. Bonell ha recordat que dilliuns i dimarts són feiners a Andorra i que això pot dificultar encara més la circulació.

La reunió de la Taula Tècnica de Mobilitat ha servit per coordinar agents de trànsit i de circul·lació comunals, i també policia i guàrdia civil espanyoles “per sumar esforços i fer que aquest trànsit entri i surti del país amb la màxima fluïdesa”. Un cop els vehicles siguin dins el país, hi haurà dispositius de doble carril a Sant Julià de Lòria -a partir d'Isidre Valls i fins a la plaça Laurèdia--, al Tarter, a la Massana o a l'Estadi Comunal Joan Samarra d'Andorra la Vella, que s'aniran activant o desactivant en funció de la càrrega de circulació que suporti la via.

Des de Mobilitat també s'ha anunciat la creació d'una nova campanya amb el títol Andorra territori de neu' amb l'objectiu de conscienciar sobre la necessitat de portar els dispositius necessaris per garantir una circulació segura i fluïda. A més, l'operatiu començarà la seva activitat a les cinc de la matinada.

.

 

Comentaris (11)

Trending