Més controls d'entrada que de sortida a la frontera en el primer dia d'assimilació a l'Alt Urgell

El trànsit ha augmentant en relació als dies anteriors però només hi ha retencions puntuals en sentit nord

Vehicles sortint d'Andorra aquest dilluns al matí.
Vehicles sortint d'Andorra aquest dilluns al matí. Altaveu

El tèòric primer dia d'assimilació d'Andorra a la comarca de l'Alt Urgell s'ha traduït en un augment del trànsit en els dos sentits de la marxa i amb més controls a l'entrada que a la sortida. No hi hagut retencions notables tot i que durant algunes estones s'ha format cues en sentit nord.

A primera hora del matí d'aquest dilluns, la policia epanyola informava els vehicles que anaven en direcció la Seu d'Urgell que el seu trajecte s'havia de limitar a la comarca de l'Alt Urgell. A l'altre costat dos agents del mateix cos aturaven els vehicles amb matrícula espanyola per demanar el certificat d'autoresponsabilitat i, en alguns casos, altres documents. Això ha format cues puntuals, que alguna ocasió, han arribat fins a la duana però ha estat en comptades ocasions.

El ministre Jordi Gallardo i el conseller de la Generalitat Damià Calvet en les instal·lacions de l'aeroport de la Seu.

Relacionat

Sorpresa a Govern per la ‘reinterpretació’ catalana sobre la mobilitat turística amb Andorra

La majoria dels andorrans han aprofitat per anar a fer gestions burocràtiques, compres, anar al banc, comprar loteria, o a recollir paquets a les diverses empreses de missatgeria que hi ha a la població. Alguns dels conductors han afirmant que no sabien exactament en què consistien les decisions de mobilitat ja que creien que la informació que s'ha fet pública des de les fons oficials és molt confusa.

A partir d'aquest dilluns i en el certificat d'autoresponsabilitat ja hi figura una casella per marcar la mobilitat entre l'Alt Urgell i Andorra. La casella per sortir de la comarca per veure familiars o amics entrarà en vigor, si no hi més canvis de darrera hora, a partir del dimecres vinent.

IMG 4215 (1)
Trànsit d'entrada al país aquest dilluns

 

Comentaris (2)

Trending