Més de 200 infants aprenen a rodar en bicicleta en entorns urbans i seguretat

La plaça del Poble de la capital s’ha convertit en un circuit urbà per conscienciar els més petits dels beneficis d'aquest mitjà de transport i l’objectiu d'obtenir el seu carnet de bici

Els infants preparats per començar el circuit
Els infants preparats per començar el circuit

La plaça del Poble d’Andorra la Vella s’ha convertit en un circuit urbà perquè els més joves aprenguin a circular amb bicicleta amb seguretat i conscienciar-los de l’ús d’aquest mitjà de transport i els beneficis que això comporta, no només per a la salut sinó també per al medi ambient. Tallers i altres activitats amb la finalitat d’aconseguir el carnet de conduir bicicletes.

Infants d’entre 6 i 11 anys s’apleguen durant aquest matí a la plaça del Poble de la capital en la 1a Jornada infantil de mobilitat sostenible i seguretat ciclista que s’emmarca en la campanya que impulsa el departament de Mobilitat ‘Aprèn a rodar’. Alguns portaven la bicicleta de casa seva i d’altres els hi ha deixat la mateixa organització. Més de 200 nens i nenes s’han apuntat i se’ls ha citat en diferents franges d’edat per poder desenvolupar les activitats sense aglomeracions.

A tres quarts de deu del matí han arribat els primers participants preparats amb el casc i els elements de seguretat. A poc a poc han iniciat el circuit que s’ha dissenyat per aprendre anar en bicicleta per un entorn urbà i amb seguretat. Els monitors estaven pendents que completessin els exercicis i per ajudar-los en el que fes falta, mentre els pares i mares s’ho miraven atentament des de les tanques. L’objectiu és superar les proves i aconseguir el seu carnet de bici.

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, considera molt important “conscienciar els més joves dels beneficis del ciclisme, tenint en compte que és gratuït i sostenible i també dels perills perquè els ciclistes són l’element més dèbil a la carretera”. Per la seva part, el cònsol major d’Andorra la Vella, Davis Astrié ha destacat “la importància que la canalla pugui anar en bicicleta per la vall central” i afegeix que “sempre que treballem per embellir alguns sectors intentem posar un carril bici com a l’avinguda Tarragona”.

La campanya ‘Aprèn a rodar’ continuarà el pròxim dissabte 3 de juny amb la Bicicletada Popular per celebrar el Dia Mundial de la Bicileta. La pedalada transcorrerà els carrers de la capital i el tret de sortida es donarà al museu BiciLab.

Comentaris (6)

Trending