L'accés a França només permet els desplaçaments fins a Mérens i cap a Perpinyà

Les esllavissades i les inundacions mantenen tancada la carretera de l'Arieja i tampoc es pot circular entre Pamiers i Bourg Madame-La Guingueta d'Ix

Tram de la RN20 aquest diumenge amb l'anunci del tancament de l'accés a Andorra.
Tram de la RN20 aquest diumenge amb l'anunci del tancament de l'accés a Andorra. FRANCE BLUE

La prefectura de l'Arieja ha anunciat la reobertura de l'accés a Andorra que es va tallar després de l'abundant nevada d'aquest diumenge. Es pot circular només entre el Principat i els Pirineus Orientals o fins a Mérens. A partir d'allà, la carretera està tallada, Tampoc es pot anar de Pamiers a Bourg Madame-La Guingueta d'Ix per culpa d'una esllavissada. Es tem un desbordament d'alguns rius com l'Arieja o la Garona.

Cinc departaments francesos i entre ells els més pròxims a Andorra estan en vigilància vermella per pluja i neu. Tot i això a dos quarts d'onze i segons ha anunciat la prefectura de l'Arieja s'ha obert l'accés amb Andorra després que s'hagi netejat la calçada malgrat que algunes limitacions ja que no es pot anar a Toulouse per Mérens.

Les autoritats avisen que el fort vent pot provocar acumulacions de neu en alguns trams i que cal ser molt prudent. La forta pluja ha inundat diverses carreteres de les poblacions de Prada de Conflent, Saint Jean de Verges, Lagarde, Orlu i L'Aiguillon. Una esllavissada també talla el trànsit entre Pamiers i Bourg Madame-La Guingueta d'Ix. A Savignac-les-Ormeaux (RN20) han caigut pedres a la calçada.

Acumulació de neu a Canillo.

Relacionat

La neu es deixa sentir amb força al nord del país

Es recomana que s'evitin els desplaçaments si no és estrictament necessari i que abans de sortir es tingui informació de l'estat de les carreteres ja que la situació d'alerta es manté fins aquest dimarts al matí.

Comentaris

Trending