La neu es deixa sentir amb força al nord del país

Les precipitacions han creat diverses retencions en l’accés per França, principalment per la manca d’equipaments d’alguns vehicles, que han quedat varats

Acumulació de neu a Canillo.
Acumulació de neu a Canillo.

Al nord del Principat la neu ha estat caient de forma contínua al llarg de tot el dia, fent que s’acumuli sobretot a les carreteres. Això ha provocat que l’accés per França sigui força complicat. De fet, segons indiquen mitjans del país veí, la carretera estaria tallada entre Mérens i l’Hospitalet en direcció a Andorra. A més, el tancament puntual per netejar-la tampoc hauria facilitat la fluïdesa del trànsit. 

Principalment, gran part dels cotxes varats es troben a l’altura de l’Hospitalet en direcció a Andorra. Tal com es pot veure a un vídeo compartit a les xarxes socials, gran part de la problemàtica es deu al fet que molts vehicles no comptaven amb els equipaments necessaris per circular. A més, segons indica el servei de Mobilitat, s’ha tallat la carretera de forma puntual, durant una hora, per tal de fer les tasques necessàries per poder netejar-la i que sigui més segura. Això ha provocat també una mica de retencions.

Les cues, que encara continuen, fan que l’accés a Andorra per França s’hagi complicat de forma desmesurada. Són pràcticament d’una hora i s’allarguen diversos quilòmetres. Segons indiquen des de Météo Pyrénées, la carretera entre Mérens i l’Hospitalet estaria tallada en sentit ascendent. A més, el servei de Mobilitat ha indicat que la circulació és força lenta en ambdós sentits de la marxa, a causa de la intensa nevada que s’enregistra actualment a les carreteres RN22 i 20.

Dintre del país, les estampes al nord són completament blanques. Les precipitacions contínues han deixat gruixos de neu importants a algunes zones, com els 29 centímetres de Les Salines o els 27 centímetres de Llorts. A La Cortinada s’han enregistrat, a hores d’ara, fins a 18 centímetres, i a Ordino 8 centímetres.

Comentaris (5)

Trending