La Filomena s’allunya definitivament i permet anar recuperant la normalitat

El Coll d’Ordino continua tancat a la circulació i Mobilitat i Protecció Civil recomanen mantenir la prudència i informar-se abans d’iniciar qualsevol trajecte, especialment si s’ha de tornar al Principat des d’algun punt de l’Estat espanyol

La xarxa viària principal està neta, això no treu que calgui anar amb precaució.
La xarxa viària principal està neta, això no treu que calgui anar amb precaució. mobilitat

Després d’anades i vingudes, la borrasca Filomena s’allunya definitivament i s’obre un període de treva que ha de portar un dilluns i dimarts assolellat. Entre la fonedissa natural i el treball dels equips del COEX i d’higiene comunals es va recuperant la normalitat. El transit a la xarxa viària principal no presenta problemes, però tant Mobilitat com Protecció Civil recomanen prudència i anar en compte, especialment, a les vies secundàries.

La carretera del Coll d’Ordino continua tancada al trànsit i cal circular amb equipaments, com a mínim, als punts més alts del Principat i, especialment, al port d’Envalira. De fet, per anar a França cal anar en compte i informar-se abans si és necessari acudir cap a l’RN-22. De fet, la gendarmeria i altres cossos de seguretat francesos han fet girar cua a Tarascon diversos vehicles que aquest matí pretenien accedir cap al Principat.

WhatsApp Image 2021 01 10 at 13.08.45
Un camió i altres vehicles aquest matí al Pas de la Casa.

De fet, segons diverses fonts, entre Acs i el Pas de la Casa haurien quedat encallats diversos camions. A mida que es vagin desapareixent els efectes de Filoma, encara que en aquells indrets costa més, s’espera poder anar recuperant la normalitat. També cal informar-se i anar amb molta precaució si cal, pel motiu que sigui, circular per la xarxa viària espanyola. Tant a l’àrea de Madrid (el MoraBanc, per exemple, ha hagut d’endarrerir el seu retorn des de Fuenlabrada) com especialment a la zona de Catalunya hi han hagut molts problemes, alguns dels quals encara persisteixen.

Comentaris

Trending