En vigor l’ampliació d’autoritzacions diàries per entrar a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

L’ordenança que regula l’espai restringit permetrà, a partir d’aquest dimecres, fins a 24 permisos anuals per a vehicles contaminants en comptes de les 10 previstes fins ara

Cartell de la zona de baixes emissions.
Cartell de la zona de baixes emissions.

Els vehicles considerats més contaminants podran entrar més vegades a l’any a la zona de baixes emissions de Barcelona (ZBE). El Govern ha adaptat la normativa per la qual atorga les autoritzacions diàries seguint els canvis que ja ha fet l’Àrea Metropolitana de la ciutat comtal (AMB). Així, en comptes de les 10 que fins ara es permetien, se salta a 24 cada any per cada cotxe.

Així ho ha informat el portaveu de l’executiu, Cesar Marquina. La flexibilització té el seu origen en la sentència emesa ara farà un any pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que posava en qüestió la mesura. Des de l’AMB es va recórrer, però també s’era conscient que per garantir la seva continuïtat s’hauria de flexibilitzar certs aspectes.

Cartell de la zona de baixes emissions.

Relacionat

Els vehicles ‘contaminants’ podran accedir 24 dies l’any a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

I un d’ells és el que afecta aquells vehicles que no tenen permís permanent per accedir a la ZBE, que engloba gran part de Barcelona així com part de municipis propers com Sant Adrià del Besòs, Cornellà, L’Hospitalet i Esplugues. Cal recordar que aquests cotxes no poden entrar els dies laborables entre les set del matí i les vuit del vespre.

La nova ordenança de la ZBE ha entrat en vigor aquest dimecres. I un dels principals canvis és, justament, l’ampliació del límit d’autoritzacions diàries que poden sol·licitar els vehicles considerats contaminants. Si fins ara el màxim anual era 10, se salta a 24. També s’estableix que en cas d'urgència mèdica, es podran demanar a posteriori, fins a l’endemà de la jornada d’accés sense haver de presentar justificant o fins a dos dies després amb aquest document.

Des del Govern es recorda que tot vehicle andorrà que vulgui entrar a Barcelona ha de fer un primer tràmit, que és inscriure’s al registre, amb un cost de 7,5 euros. Posteriorment, si es comprova que el vehicle no supera els límits de contaminació, pot accedir lliurement. En cas contrari, ha de recórrer als permisos diaris, a un preu de 5,5 euros per cotxes i motos i de 6,5 per a furgonetes, camions i autobusos.

Comentaris (4)

Trending