Cues de sortida pels residents que volen aprofitar la possibilitat de viatjar cap a Espanya

Govern recomana que es porti documentació justificativa del desplaçament, com ara el certificat de responsabilitat de la Generalitat, per poder presentar en cas de topar-se amb un control

Les detencions ha tingut lloc a les instal·lacions duaneres del riu Runer.
Les detencions ha tingut lloc a les instal·lacions duaneres del riu Runer. B. N.

L’anunci fet pel Govern de la normalització de la mobilitat entre Andorra i Catalunya s’ha deixat notar aquest dijous en el trànsit de sortida del país. Aquest s’ha intensificat de forma important, amb retencions en moments puntuals de la tarda. Queda clar que molts residents volen aprofitar l’opció de passar fora del país els pròxims dies festius. Des de l’executiu, això sí, s’ha volgut remarcar que, malgrat el canvi de criteri, és convenient portar els documents exigits per les autoritats de les regions veïnes per si es troba algun control.

L’anunci fet pel portaveu del Govern, Eric Jover, tenia un doble vessant. Per un costat, la possibilitat que el turisme, especialment el català, pogués tornar al Principat. Per l’altre, l’opció que aquells ciutadans que tinguessin festa els pròxims dies les puguin passar fora del país. El canvi de criteri els autoritza a creuar la frontera. I això és el que han fet molts cotxes al llarg d’aquest dijous.

Una imatge de l'aeroport de Prat, pràcticament buit, i que aquests dies potser remuntarà una mica d'activitat.

Relacionat

Espanya obre la porta per salvar la Setmana Santa i deixa entrar i sortir tothom per fer turisme

Mobilitat ha registrat retencions en diferents moments, a llarg de la tarda. No excepcionals. No de llarga durada, però, sí que és cert, que evidenciaven que hi havia un trànsit de sortida important. Especialment al riu Runer, però també pel Baladrà. En aquest segon cas, provocat per una afluència de clients francesos que han volgut visitar el Pas per fer compres, sobretot de tabac i alcohol, davant l’anunci d’un confinament al seu país a partir de dilluns.

Des del Govern, però, s’ha volgut remarcar una altra vegada que cal mantenir “la màxima prudència” en aquests desplaçaments i que, un cop al lloc del destí, s’han de complir estrictament les mesures allà establertes, com ara el toc de queda o l’obligació de viatjar únicament amb la bombolla de convivència. També s’indica que “des d’Andorra està permès l’accés a qualsevol punt d’Espanya com a destinació final, podent transitar per qualsevol comunitat autònoma”.

Pel que fa als desplaçaments a Catalunya, es recomana que abans de sortir es porti un certificat d’autoresponsabilitat correctament complimentat, en aquest cas marcant les opcions de “circulació en trànsit o transport de mercaderies” així com documentació suplementària, com ara una reserva hotelera o una direcció de destí.

Pel que fa als viatges cap a França, es recorda que s’està a l’espera del decret que ha de fixar les noves mesures, inclòs un confinament entre el 3 d’abril i el 2 de maig. Per això, s’aconsella estar atents a les informacions sobre com canviaran les actuals condicions.

Comentaris (1)

Trending