El sector turístic encara ja el pont de la Puríssima després d’un molt bon Tots Sants

Més de 14.000 vehicles han sortit del país durant aquesta jornada de dilluns, després de dues nits (dissabte i diumenge) d’ocupacions hoteleres altes que fan augurar un bon novembre

Comentaris

Una actuació emmarcada en l'Andorra Shopping Festival, a l'avinguda Meritxell.
Una actuació emmarcada en l'Andorra Shopping Festival, a l'avinguda Meritxell. ANDORRA TURISME

Segons com es miri, falta molt encara pel pont de la Puríssima. Però el sector turístic ja hi té la banya posada sense oblidar-se dels propers caps de setmana. De tots els caps de setmana de novembre. El bon comportament d’aquest Tots Sants de tres dies fa augurar una bona resposta, especialment del turisme de proximitat i, sobretot, si no hi ha cap escarafall sanitari que estronqui la bona dinàmica endegada des de l’estiu.

Sense dades encara oficials -les diferents patronals tot just es posen ara a fer números-, sí que els diversos portaveus consultats admeten que el cap de setmana llarg ha funcionat molt bé. S’esperava. I com es preveia, les decisions de darrera hora han afavorit encara més l’ocupació al Principat. D’aquí que les dues millors jornades hoteleres han estat dissabte i diumenge, en què, a més a més, ha acompanyat el bon temps.

La nit de divendres a dissabte, en què va fer mal temps no només al Principat sinó també en altres punts de rodalies, va ser més fluixa. L’operació sortida, per dir-ho d’alguna manera, s’ha deixat notar aquest dilluns. Cert que cada tarda hi ha hagut poca o molta afluència als punts fronterers. Però aquest dilluns, del punt el migdia, s’han format retencions importants.

Cua de sortida a l'alçada del túnel de la Tàpia.
Cua de sortida a l'alçada del túnel de la Tàpia.

Les cues a la frontera hispanoandorrana s’han allargat, segons el departament de Mobilitat fins a tres quilòmetres. Però, consultant el mapa del servei i trobant-se al bell mig de la carretera, es podien veure fortes retencions, de manera relativament intermitent, fins al túnel de la Tàpia, on també s’ha enregistrat un trànsit dens. Les dificultats de mobilitat, s’han deixat notar durant tot el dia. Especialment pel cantó del riu Runer.

Aquest dilluns han sortit del Principat més de 14.000 vehicles. Més de la meitat dels quals eren espanyols i, per tant, molt majoritàriament han deixat el territori andorrà per la Farga de Moles. Des de les 7 de la tarda, l’afluència ha començat a baixar de manera molt notable i la normalitat i la fluïdesa s’ha retrobat a la xarxa viària. Ara, el sector turístic, comercial, espera uns caps de setmana prou correctes per preparar la propera cita llarga, el pont de la Puríssima.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending