Cues de sortida i d’entrada per la frontera espanyola

Fins a tres quilòmetres en sentit de baixada i, de forma puntual, s’han format retencions per accedir al Principat aquest dissabte

Cotxes en la cua de sortida del Principat aquest dissabte
Cotxes en la cua de sortida del Principat aquest dissabte

El període nadalenc, després de la celebració dels Reis Mags, arriba a la seva fi. Però, això no deixa de banda que és dissabte i, com qualsevol cap de setmana, són molts els turistes que s’apropen al Principat per poder passar uns dies d’esquí. Les cues a la frontera hispanoandorrana són habituals i, en aquesta ocasió, s’han donat en ambdós sentits. Així, s’han arribat a generar fins a tres quilòmetres de sortida, i alguna retenció puntual d’entrada.

Des del departament de Mobilitat s’ha alertat al llarg del matí de diverses retencions a la N-145 i a la CG-1 per entrar i sortir del Principat per la frontera hispanoandorrana. Tot i que d’entrada la cua s’ha dissolt relativament ràpid, és una vegada dins del país on es manté el trànsit dent durant almenys un quilòmetre. De sortida, però continua mantenint-se, arribant fins als tres quilòmetres.

Al llarg del matí han accedit al país 5.700 vehicles, i 3.287 d’ells han estat espanyols. Així mateix, 1.896 eren francesos i únicament 540 andorrans. Malgrat això, les xifres de sortida no han estat gens allunyades, amb 4.700 vehicles que han passat les dues fronteres. En aquesta ocasió, els cotxes nacionals han tingut una important presència, amb 1.516, seguits de prop pels espanyols, amb 1.936 i, per últim, 1.198 francesos.

Comentaris (2)

Trending