Cues de fins a 2 quilòmetres per sortir cap a Catalunya pels controls de la policia espanyola

Els agents volen assegurar-se que només creuen la duana ciutadans andorrans o residents, els únics autoritzats fins a diumenge, quan està previst obrir les fronteres

Cotxes aturats esperant poder creuar la frontera del riu Runer.
Cotxes aturats esperant poder creuar la frontera del riu Runer. T. S.

Si vol sortir del país en direcció a Catalunya, prengui paciència. La frontera del riu Runer està registrant importants cues des de bon matí. La causa són els controls que fa la policia espanyola per garantir que només passin aquelles persones autoritzades, és a dir, els ciutadans residents al Principat. Les retencions arriben al Punt de Trobada. 2 quilòmetres de cua i, a les deu del matí es trigava una hora de la rotonda de la depuradora a la frontera.

Des de divendres de la setmana passada, els andorrans i residents tenen el vistiplau d’Espanya per passar la frontera. Des de dijous, de fet, ja es poden desplaçar a qualsevol punt de Catalunya. Com estava previst, això ha provocat importants retencions.

La previsió és que diumenge ja no hi haurà controls, ja que Espanya obrirà les fronteres

I és que a la frontera, i en el que és l’últim cap de setmana de l’estat d’alarma, la policia espanyola controla un per un tots els cotxes. Vol assegurar-se que només passen aquells ciutadans autoritzats i no, per exemple, gent provinent de França, aprofitant que Andorra sí que té les duanes obertes.

La situació s’ha començat a complicar passades les vuit de matí i, de mica en mica, la cua s’ha anat allargant fins a arribar al  quilòmetres. És a dir,  al centre comercial Punt de Trobada. Alguns conductors han necessitat hora i mitja per poder fer aquest tram de trajecte.

 

S’espera que les retencions continuïn al llarg de tot el matí. Cal tenir en compte que se suma gent que vol aprofitar la recentment recuperada mobilitat per tota Catalunya per anar a la seva segona residència aprofitant que dimarts és la revetlla de Sant Joan. També hi ha molts ciutadans que baixen al mercat de la Seu.

La situació hauria de canviar aquest diumenge, quan Espanya té previst obrir les seves fronteres. Per tant, és d’esperar que desapareguin els controls, al mateix temps que això podria suposar la primera arribada després de gairebé quatre mesos de visitants del país veí del sud.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending