Concurs per atorgar tres llicències de taxi, especialitzades en passatgers amb mobilitat reduïda

La licitació es fa a demanda del col•lectiu de discapacitats, que lamentaven que de les 61 autoritzacions actuals, només dues tenen aquesta condició

Senyalització d'una de les parades de taxi, a Andorra la Vella.
Senyalització d'una de les parades de taxi, a Andorra la Vella. Toni Solanelles

El Govern ampliarà el nombre de llicències de taxi. En concret, ha convocat el concurs per adjudicar tres de noves, que se sumaran a les 61 actuals. Això sí, totes elles amb una condició indispensable: hauran d’estar adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Es preveu que el procés pugui estar enllestit a inicis d’estiu.

El consell de ministres ha aprovat la convocatòria de la licitació que ha de permetre atorgar aquestes tres llicències. La decisió s’ha pres seguint les peticions del mateix col·lectiu, que posava en relleu la necessitat d’aquest tipus d’autoritzacions. I és que, ara mateix, de les tres que es van concedir el 2010, només queden dues en funcionament. La tercera va deixar d’emprar-se el 2017.

I això provoca que el col·lectiu de persones amb mobilitat tinguin una oferta massa reduïda. Aquesta circumstància és la que es vol corregir amb aquesta licitació. El termini per presentar les propostes finalitzarà el 25 de juny i, per tant, durant l’estiu s’ha de completar el procediment. Llavors, a Andorra hi haurà 64 llicències de taxi, de les quals cinc especialitzades per a persones amb diversitat funcional.

Regulada la publicitat al transport públic

També en l’àmbit del transport públic, la reunió de Govern ha servit per aprovar el nou reglament de la publicitat en els vehicles del taxi, de lloguer i de transport públic i privat de viatgers i de mercaderies, i en les infraestructures del transport públic. El text defineix els continguts, la localització, les dimensions i els tipus en els vehicles matriculats, així com en elements com ara les parades de bus.

La normativa deixa clar que els anuncis hauran de ser aptes per a tots els públics i complir amb la Llei d’ordenació de l’ús de la llengua oficial i amb el reglament d’ús de la llengua oficial en organisme públics. Aquells vinculats a jocs d’atzar, haurà de rebre l’aval del Consell Regulador del Joc.

Per exemple, els taxis podran tenir publicitat tant a l’exterior com a l’interior -adossada a la part posterior del seient del conductor i de l’acompanyant-. A fora del cotxe, pot estar localitzada a partir de les portes i de les finestres posteriors laterals i al parabrisa posterior. Als busos també es podrà situar a la part posterior dels seients, a les parets interiors o a les finestres interiors, sempre sense tapar la visibilitat del conductor.

Etiquetes

Comentaris

Trending