Campanya de controls policials al voltant de les escoles per evitar conductes imprudents

Entre dilluns vinent i el dia 30, els agents vigilaran aspectes com l’ús correcte dels sistemes de retenció dels infants, l’ocupació dels vehicles o que aquests tinguin la ITV en regla

Un control rutinari de la policia.
Un control rutinari de la policia. ARXIU

Amb l’inici del curs escolar, la policia ha anunciat que endegarà una nova campanya de controls als voltants dels centres educatius. L’objectiu és vigilar el transport correcte dels infants i conscienciar els pares o tutors de la importància de seguir la normativa en aquest aspecte. La iniciativa començarà dilluns vinent, a les set de matí, i s’allargarà fins el dia 30, a les set de la tarda.

La campanya s’emmarca en el pla d’actuació per disminuir l’accidentalitat. Des del cos d’ordre es vol “garantir la seguretat dels menors” i també es deixa clar que se sancionarà a aquells conductors que tinguin “conductes imprudents”. Es controlarà tan particulars com els autobusos del transport escolar.

Entre altres coses, es vigilarà, per exemple, que no es deixi el motor en marxa durant més de dos minuts, que els cotxes o autobusos hagin passat la inspecció tècnica i portin el distintiu corresponent, que l’estat dels pneumàtics sigui òptim i que els passatgers no superin el límit màxim autoritzat. També es revisarà que en els vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, els menors de deu anys d’estatura inferior a 1,50 metres ocupin els seients del darrere, i que s’utilitzin els sistemes de retenció infantils homologats i adaptats al pes i alçada dels nens. Des del cos es recorda que només en casos excepcionals els infants poden anar al davant.

La campanya està prevista per gairebé tot el mes. Així, començarà dilluns, amb el retorn a les escoles de la major part d’alumnes. Finalitzarà el dia 30.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending