Barcelona posarà multes per entrar sense permís a la Zona de Baixes Emissions des del 15 de setembre

L’esclat de la crisi del coronavirus va esgarrar els plans inicials, que preveien començar a sancionar a partir de l’1 d’abril als vehicles que hi accedissin sense autorització

Un cartell de la Zona de Baixes Emissions.
Un cartell de la Zona de Baixes Emissions. ALTAVEU

Les multes als vehicles que circulin sense permís per la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona es començaran a posar a partir del 15 de setembre. Així s’ha anunciat aquest dimecres des de l’Àrea de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), posant fi així a la suspensió de la mesura que havia estat forçada per l’esclat de la crisi del coronavirus. Els vehicles andorrans que vulguin accedir-hi hauran de demanar el permís a través del Govern.

La ZBE és una zona d’exclusió dels vehicles més contaminants que abasta bona part de Barcelona -l’espai entre totes dues rondes- així com barris de L’Hospitalet, Esplugues, Sant Adrià del Besòs o Cornellà. La restricció s’aplica els dies laborables entre les set del matí i les vuit del vespre. Inicialment, ja faria temps que s’estarien sancionant els cotxes que hi accedissin sense permís. En concret, des de l’1 d’abril. El coronavirus va esguerrar els plans.

Des del març, és Govern qui s'encarrega d'inscriure els cotxes andorrans al registre de vehicles estrangers, en un tràmit que es pot fer a l'edifici administratiu

Arran de l’estat d’emergència declarat per la pandèmia, l’AMB va optar per ajornar l’inici de les sancions. Ara, el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat, Antoni Poveda, ha revelat la nota data a partir de la qual es posaran multes: el 15 de setembre. També ha admès que existeix preocupació pel fet que, a conseqüència de la crisi sanitària i per la por de molts ciutadans a emprar el servei públic, es pugui produir un increment de l’ús del vehicle privat i de la contaminació.

Les sancions previstes són de 100 euros. Aquestes es poden incrementar fins a un 30% en cas de reincidència. Pel que fa als cotxes andorrans, Govern va arribar a un acord amb l’AMB mitjanant el qual s’encarrega de gestionar la seva inscripció en el registre de vehicles andorrans. El tràmit, per tant, es pot fer a l’edifici administratiu des del març. Això val tant pel registre d’aquells automòbils que compleixen els requisits ambientals com per les autoritzacions diàries -fins a un màxim de deu per any- que poden demanar els propietaris d’aquells turismes que superen els barems de contaminació permesos.  

Un cartell de la Zona de Baixes Emissions.

Relacionat

Silenci administratiu positiu per a les inscripcions a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona

Comentaris (2)

Trending