Arinsal denuncia el servei insuficient de bus postconfinament

Els usuaris lamenten que l’L6 ja no arribi a Andorra la Vella, fet que obliga a fer un transbordament a la Massana i, fins a tres, en el cas dels estudiants que van a la Margineda

Un bus de l'empresa que gestiona la línia d'Arinsal.
Un bus de l'empresa que gestiona la línia d'Arinsal.

Els usuaris del transport públic d’Arinsal han mostrat la seva indignació pel servei que estan tenint aquests dies. Tot i que, tant pel que fa a l’activitat laboral com a l’educativa s’ha recuperat una certa normalitat, pel que fa al bus que arriba a la localitat es mantenen les restriccions aplicades durant les setmanes de confinament. Això provoca que per arribar a Andorra la Vella hagin de fer un transbordament i, fins a tres, en el cas dels estudiants que van a la Margineda.

Durant els mesos de confinament, el servei de transport públic es va reduir de forma important. Amb la reactivació de la gran majoria d’activitats, també s’ha incrementat el transport públic. A Arinsal, però, els veïns que són usuaris habituals consideren que els nous horaris són insuficients. A més, s’hi suma un altre problema.

Fins a l’esclat de la crisi sanitari, la localitat era punt d’origen i final de l’L5, que enllaçava el poble amb Andorra la Vella. De fet, en algunes franges, hi havia busos que allargaven el viatge fins a la Margineda, per donar servei als estudiants que havien d’anar als centres educatius de la zona. En canvi, ara, el trajecte arriba tot just a la Massana. Allà s’ha d’agafar la línia 6, que ve des d’Ordino.

La gestora de la línia treballa per coordinar-se amb el servei de bus comunal i per reduir el temps d'espera del transbordament a la Massana

Els usuaris lamenten que, en primer lloc, la freqüència de l’L5, un bus per hora, és massa àmplia. I, a vegades, toca esperar força estona un cop s’arriba a la Massana. A banda, la situació encara és pitjor per als estudiants que han volgut tornar aquesta setmana a fer classes presencials al centre de la Margineda. Com explica un pare, en el seu cas s’han d’agafar fins a quatre busos.

El primer, d’Arinsal a la Massana. El segon, de la Massana a l’estació d’autobusos a Andorra la Vella. El tercer, la línia que va a Sant Julià per arribar fins a la Margineda. I ja allà, si no es vol pujar caminant a les escoles, el bus llançadora. El trajecte pot fregar les dues hores.

Els usuaris lamenten que, posats en contacte amb l’empresa gestora de la línia, la Cooperativa Interurbana, que ofereix el servei conjuntament amb Alsa, aquesta no els ha pogut indicar fins a quan es preveu mantenir aquesta situació. Consultat per Altaveu, el gerent, Gabriel Dalleres, ha recordat, en primer lloc, que l’L5 té a l’estiu, tradicionalment, poca afluència de gent. Tot i això, ha remarcat que s’està “pendent” d’una situació “evolutiva” i de les “queixes que hi pugui haver” per si cal fer canvis.

En aquest cas, la voluntat és mantenir en els propers dies una reunió amb el comú de la Massana. La idea és intentar coordinar el servei de bus intern de la parròquia, que també gestiona la cooperativa, per reforçar el trajecte fins a Arinsal. A banda, es treballa per mirar que el temps d’espera dels vehicles de l’L6 que baixen d’Ordino sigui el mínim possible.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending