Andorra la Vella restablirà dilluns el doble sentit de circulació al carrer Sant Andreu

El comú ha pres la decisió perquè "l’inici del període escolar ha incrementat el volum de trànsit al centre del país"

Comentaris

El carrer Sant Andreu limita Andorra la Vella i Escaldes-Engordany.
El carrer Sant Andreu limita Andorra la Vella i Escaldes-Engordany. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

El proper dilluns a les 7.30 hores es restablirà el doble sentit de circulació al carrer Sant Andreu d’Andorra la Vella, després d’un mes i mig de prova pilot, període durant el qual la via s’ha limitat a una única direcció cap a l’hospital. L’inici del curs escolar aquest dimecres ha posat en relleu un increment de trànsit generalitzat al país, equiparable a un dia feiner estàndard previ a la pandèmia sanitària.

 L’augment de la densitat circulatòria a l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes-Engordany, provocada pel flux de vehicles provinents de les valls del nord així com de l’activitat regular de l’aparcament del Falgueró situat a l’entorn de l’hospital, fa que es provi de nou el doble sentit de circulació que, en cas de descongestionar el trànsit, tornarà a quedar-se de manera definitiva. Aleshores, el comú d’Andorra la Vella establirà mecanismes estrictes de control de la velocitat a la zona.

La prova pilot de sentit únic al carrer Sant Andreu s’iniciava el 4 d’agost amb l’objectiu de reduir la circulació de vehicles a alta velocitat pels carrers residencials Bisbe Príncep Iglesias i Creu Grossa. Tal com es va anunciar fa uns dies, a final de setembre es farà una valoració per fixar les mesures que facin disminuir i alentir la circulació rodada en una zona molt transitada a peu pels escolars del col·legi Sant Ermengol.

Satisfacció a Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany afirma, en un comunicat, no pot manifestar altra cosa que aplaudir la reobertura dels dos sentits del carrer Sant Andreu. La corporació comunal d’Escaldes-Engordany entén que el carrer Sant Andreu és una via fonamental en els fluxos de trànsit, en especial per a les parròquies del nord, i per tant semblava evident que amb la “prova pilot” es provocarien embussos, aturades, dificultats i, en definitiva, col·lapse circulatori. D’altra banda, la component sanitària, entesa com a servei de transport d’urgències (ambulàncies), advocava per mantenir el doble sentit del citat carrer Sant Andreu.

Comentaris (2)

Trending