Accés a França prohibit als camions de més de 19 tones i equipaments a partir de Canillo i Ordino

La feble nevada d'aquesta matinada manté activada la fase groga en les dues parròquies i la circulació és complicada des de Luzenac

La RN20 al seu pas per Luzenac aquest dimecres.
La RN20 al seu pas per Luzenac aquest dimecres. Loïc Cazenavette

La neu obliga a l'ús d'equipaments per circular a partir de Canillo i d'Ordino. Es manté activada la fase groga a partir d'aquestes dues parròquies i també cal portar cadenes o rodes d'hivern per anar cap a França on la circulació es més complicada a les carreteres que uneixen Andorra amb el país veí. Està prohibit el trànsit de camions de més de 19 tones entre Foix i Ur i cal utilitzar els equipaments des de Luzenac, a l'Arieja.

Les nevades de les darreres hores han afectat, tot i que de manera feble, gran part del país  Durant el matí d'aquest dimecres es restringiran cap al nord, on persistiran feblement fins al vespre. Alguns gruixos durant la nit de dimarts a dimecres han estat: Aixàs: 2 cm, Bony de les Neres: 5 cm, i a La Solana: 3 cm. Des de Mobilitat es recomana seguir l’evolució del temps i consultar l’estat de les carreteres abans dels desplaçaments. La previsió indica que les nevades poden continuar de manera intermitent fins al dia de Reis.

L' inici del 2021 que s'entreveu molt fred i amb possibilitat de neu a tot el país. Aquest dijous el temps començarà sense gaires canvis, però a partir de la tarda augmentaran els núvols. Al vespre del dia 31 tornarà a nevar i es podrien escapar ruixats esporàdics a l'Arieja i a les zones de Catalunya més pròximes a Andorra. Serà el dia de Cap d'Any al matí quan la nevada pot ser més intensa.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending