Exteriors deixa clar que la Creu Roja “és independent” i “no tenim res a dir” sobre els combois

Govern assegura que la direcció de bombers continua analitzant l’actuació dels funcionaris que van entrar en territori ucraïnès en la primera missió humanitària per saber “què va passar exactament i si això pot portar a conseqüències o no”

Maria Ubach durant la compareixença d'aquest dilluns.
Maria Ubach durant la compareixença d'aquest dilluns. Toni Solanelles

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha deixat clar que en cap moment “no vam intervenir” en el comboi humanitari que la Creu Roja Andorrana va organitzar en primer terme amb el suport dels bombers i que va acabar accedint en territori ucraïnès. La ministra ha recordat que l’ONG “és una entitat independent” i, en conseqüència, “no ens interpel·la”. El fet que vuit dels integrants de la missió acabessin accedint a Ucraïna quan no estava previst no ha comportat cap mena d’incident diplomàtic.

Ubach ha insistit en el fet que no hi va haver cap mena de contacte ni de comunicació amb la missió humanitària liderada pel director de la Creu Roja Andorrana, Jordi Fernàndez, perquè l’organització “actua en funció dels seus criteris” i a partir de la cobertura que dóna l’abast internacional de la pròpia ONG. Per tant, “no tenim res a dir”.

Quant al fet que en l’expedició hi anessin sis bombers, quatre dels quals van accedir a Ucraïna malgrat les directrius expresses del director del cos, atenent instruccions del ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, de no anar més enllà de la frontera polonesa, el ministre portaveu, Eric Jover ha recordat que la direcció del cos “està analitzant què va passar exactament i si això pot portar a conseqüències o no”.

Comentaris (6)

Trending