La crisi d’Ucraïna ha impedit la Creu Roja tornar al dimensionament habitual

L’ONG dóna per tancat l’afer derivat de les mentides al tomb de la missió que va dur a terme el primer comboi humanitari

La Covid va fer créixer molt en personal la Creu Roja.
La Covid va fer créixer molt en personal la Creu Roja. ARXIU

Malgrat que la incidència de la Covid manifestament ha disminuït i s’han desmantellat punts de vacunació i ‘stop labs’, la crisi d’Ucraïna ha impedit a la Creu Roja tornar del tot al seu dimensionament habitual. Així ho ha vingut a dir el secretari general de l’ONG, Joan Saurí, que no ha confirmat pas que hi acabi havent un cinquè comboi humanitari cap a Polònia per portar material als afectats pel conflicte bèl·lic.

Saurí ha afirmat que “anem comboi a comboi” i, ara per ara, l’únic que hi ha programat és el que ha de sortir aquest dissabte, que serà el quart. “És molt de material el que es necessita per omplir un tràiler”, ha recordat el dirigent de la Creu Roja, que ha explicat que quant al banc d’aliments, que contribueix a ajudar aquells refugiats ucraïnesos que han arribat al Principat i ho necessiten, qualsevol aportació és benvinguda.

Saurí es mostra prudent sobre un cinquè comboi cap a Polònia: “És molt material el que es necessita per omplir un tràiler”

En aquest sentit, Saurí ha explicat que “tots els supermercats que col·laboren” amb l’ONG tenen en permanència els carrets disposats per recollir donacions. I qualsevol aportació, ha dit el dirigent de la Creu Roja, és benvinguda. Això sí, Saurí ha recordat la importància de “seguir la llista de productes que es necessiten”. De moment, per fer l’atenció adequada als refugiats es manté una estructura més àmplia del que seria en una situació ordinària.

De fet, Creu Roja Andorrana ha crescut moltíssim arran de la pandèmia. Cert és que una vegada es va reduir l’activitat relacionada amb la realització de proves diagnòstiques, especialment a les escoles, per exemple, hi va haver una part del personal ja contractat per servei, és a dir, condicionat a una tasca concreta, que va anant deixant les seves funcions a l’ONG. Amb tot, encara hi ha més personal de l’habitual perquè la crisi a Ucraïna i l’arribada al país de prop de 250  refugiats així ho fa recomanable.

Sobre Ucraïna i l’afer sorgit al tomb del creuament de frontera per part de vuit dels integrants del primer comboi afegit a les mentides posteriors emeses pel director de la Creu Roja, Saurí, sense mullar-se ni poc ni gens, ha donat la qüestió per tancada. Però el secretari general de l’ONG tampoc no ha fet una confirmació taxativa de Jordi Fernàndez en la direcció de l’entitat. Simplement, “no hi ha cap novetat”. Per tant, i per omissió, tothom continua al seu lloc.

Comentaris

Trending