Creu Roja es planteja un quart comboi cap a Polònia després de Setmana Santa

Malgrat que alguns residents ucraïnesos haurien demanat poder traslladar refugiats en el viatge de retorn, les limitacions imposades pel Govern ho fan ara per ara impossible

El tràiler de la darrera expedició.
El tràiler de la darrera expedició. CREU ROJA ANDORRANA

Molt probablement, després de Setmana Santa hi haurà un quart comboi humanitari d’Andorra cap a Polònia per tal de traslladar aliments i medicaments, i altres productes, per als desplaçats ucraïnesos. La Creu Roja hi està treballant de valent i, de fet, ja té material recollit per portar cap a la zona fronterera amb Ucraïna veient que el conflicte bèl·lic s’allarga.

Encara hi ha molts serrells per acabar de definir. Com ara la data. D’entrada, però, mai no serà abans del 20 d’abril que surti el comboi cap a Polònia. Hores d’ara, tot sembla indicar que es farà servir el mateix format de l’última missió. És a dir, un tràiler carregat de material i amb conductors professionals al comandament de l’expedició. Sense més. Per ara ja s’han rebut donacions destinades a aquest quart comboi.

Residents ucraïnesos havien demanat la possibilitat, com es va fer després del primer comboi, d’aprofitar el viatge de retorn per portar cap al Principat refugiats. Aquesta opció, però, s’ha descartat després d’analitzar amb el Govern que, ara per ara, no hi ha marge per modificar a l’alça el decret reglamentari que estableix limitacions al nombre de desplaçats que es poden acollir a Andorra. Per ara s’ha xifra en 250 el nombre de refugiats ucraïnesos que poden fer estada al país i aquesta xifra, a curt termini, no es canviarà.

Etiquetes

Comentaris

Trending