Cinc menors i vuit adults refugiats es traslladaran amb el segon comboi humanitari de la Creu Roja

(DES DEL COMBOI) L’expedició ha arribat a la destinació prevista de Lublin on dilluns a partir de les 7 del matí s’iniciarà l’entrega de les 15 tones de material humanitari; posteriorment s’emprendrà el viatge de retorn al Principat amb els tretze damnificats per la guerra

2n comboi Humanitari a destí

Entre els tretze refugiats de la guerra d’Ucraïna que tornaran amb el segon comboi humanitari hi ha cinc menors. Els infants és un dels col·lectius més afectats pel conflicte bèl·lic, d’aquí que la responsable de l’àrea social de la Creu Roja i cap de l'expedició, Anna Arias, hi posi especial atenció quan ultima els darrers detalls per garantir el benestar i el confort de les persones desplaçades que viatjaran al Principat. Arias i la resta de la missió treballen ja a Lublin, on s’ha arribat poc abans de la mitjanit. 

Una vegada arribats a la destinació final, els integrants de l’expedició podran descansar durant unes hores en un hotel. Aquest diumenge la jornada s’iniciarà amb una reunió per explicar quines han de ser les tasques de cada membre del comboi per després col·laborar en un centre d’acollida de refugiats. L’endemà, dilluns, a les set del matí serà el moment de descarregar les 15 tones de material al magatzem de Creu Roja a Lublin. Una vegada entregat el material es recolliran les persones refugiades -entre els quals els cinc infants, el més petit dels quals té cinc anys i el més gran setze- i s’emprendrà el camí de tornada, que es preveu que sigui a la tarda.

SEGONA JORNADA DE VIATGE

Dormint poc i acumulant hores de viatge, el cansament acumulat s’ha notat, però únicament quan preguntava als voluntaris. Perquè les ganes d'arribar a destí i poder donar una mica d’esperança a persones que fugen de la guerra supera qualsevol senyal d’esgotament en l’actitud. A mesura que ens hem aproximat al Lublin, hem anat trobant altres combois espanyols i alemanys. Uns encontres de petita eufòria, de celebració entre desconeguts tot i que a la vegada companys per compatir una mateixa missió: portar ajuda humanitària a territori polonès i poder acollir refugiats de tornada. 

Els missatges de pau i de suport al poble ucraïnès als vehicles, entre ells el de la policia polonesa, ha estat el senyal que entràvem a Polònia, una mostra més de la societat polonesa ha obert les mans per ajudar als desplaçats del conflicte bèl·lic d'Ucraïna.  

Comentaris (2)

Trending