Els 33 palets de Càritas de Sant Julià de Lòria surten en destinació a Polònia

Transports Areny ja va fer un viatge humanitari amb la guerra de Kosovo el 1998

Els palets dins el camió.
Els palets dins el camió.

L’ONG es mostra orgullosa de tota la solidaritat que poden enviar a la frontera amb Ucraïna per ajudar als refugiats. Una ajuda recollida entre les diferents entitats parroquials de Càritas i que, com han ressaltat, “no suposa cap despesa” per la institució, ja que tot és altruista.

El tràiler amb els 33 palets de Càritas, coordinats per la parroquial de Sant Julià de Lòria, ja estan de camí a Polònia, concretament a Càritas Diecezji Rzeszowskie. Tal com ha puntualitzat el rector lauredià, mossèn Pepe Chisvert, el material que es transporta “és el que ens han demanat, concretament, roba d’abric, menjar i higiene personal”.

Una acció que s’efectua també en col·laboració amb l’ajuntament de Puigcerdà i el Consell Comarcal de la Cerdanya a partir del tractat de bon veïnatge. De fet, aquest dijous l’alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, el vicepresident del Consell Comarcal de Cerdanya i Tinent d’alcalde de Puigcerdà, Pere Valiente i el regidor de Cultura, Àlex Rubio, així com les autoritats lauredianes, encapçalades pel cònsol major, Josep Majoral, visitaven les instal·lacions on s’estaven acabant d’enllestir els palets.

Material recollit a l'església de Sant Julià.

Relacionat

Càritas omple ja dues furgonetes de material que divendres que ve sortirà cap a Polònia

Una missió en què, de forma altruista, l’empresa familiar Transport Areny s’han ofert a fer el viatge, com el 1998 amb la guerra de Kosovo. Els conductors seran Juli Pérez, el propietari de l’empresa, i la seva dona, Eva sansa, cònsol menor de la Massana, que utilitzen dies de vacances per dur a terme aquest trajecte humanitari. Una nova aventura que emprenen entre “la satisfacció i el patiment” pels familiars directes que deixen al Principat fins dijous, dia previst perquè tornin a estar al Principat.

Està previst que arribin a Càritas Diecezji Rzeszowskie, a uns 30 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna, on els esperen els voluntaris d’aquesta organització per ajudar a descarregar el camió i, posteriorment, serà l’entitat polonesa l’encarregada de distribuir, de la manera més adequada, tot el material provinent d’Andorra. Durant aquesta setmana, des de Càritas parroquial s’ha estat en contactes amb el destí per tal de deixar-ho tot ben lligat i evitar problemes en el trajecte.

Etiquetes

Comentaris

Trending