Més positius per alcohol i drogues al volant que en la darrera campanya de Nadal de la policia

En total s'han realitzat 2.063 controls, dels quals 1.941 han donat un resultat negatiu i 122 un resultat positiu

-
-
El Cos de Policia ha finalitzat el període de la darrera campanya de controls preventius d'alcoholèmia i droga que havia iniciat per Nadal i que s'ha realitzat de les 7 hores del dia 3 de desembre del 2018 a les 19 hores del dia 5 de gener de 2019. En total s'han efectuat 2.063 controls i d'aquests 1.941 han donat negatiu i 122 positiu. D'aquesta manera, els agents constaten com el percentatge de resultats positius ha augmentat, ja que en aquesta és del 5,91% mentre que a la darrera campanya havia estat del 5%.

Dels 122 controls positius que s'han fet, 24 han comportat sancions administratives i 98 la detenció dels infractors per superar la taxa de 0,80 grams per litre de sang. Dels detinguts, 14 són dones i 84 homes, dels quals 80 residents i 18 no residents. Entre les taxes més altes, es van detenir 11 persones. La que va ser detectada com la més elevada va ser de 2,94 grams per litre de sang.

L'índex d'infractors més important es concentra entre persones de més de 40 anys, amb 40 detinguts, mentre que la resta se situen a parts semblants entre les franges de 18 a 25 anys i de 26 a 40 anys. A més, la policia esmenta que del total de persones detingudes, 10 conductors han estat involucrats en accidents de circulació de danys i materials i que dos ho van estar en accidents amb ferits. En tres casos també, els detinguts van donar positiu per drogues i alcohol i dues de les detencions van correspondre a conductors professionals.

Els agents de la policia lamenten que tot i les campanyes per publicitar els controls, el percentatge dels positius en aquesta hagi estat superior que els registres de la darrera campanya de Nadal. A més, la direcció del Cos reivindica novament que "la suma d'alcohol volant és del tot inviable" i recorda que l'objectiu és la disminució de la sinistralitat a les carreteres amb "l'ambiciós objectiu de zero víctimes mortals per l'any 2019".

Etiquetes

Comentaris

Trending