Més de mig milió d’euros en subvencions per a explotacions ramaderes

La remesa d’ajuts se suma al milió d’euros que es va atorgar ara fa uns mesos i hi ha 82 societats beneficiades

Caps de bestiar boví a la Rabassa de la vall de Rialb, a la parròquia d'Ordino.
Caps de bestiar boví a la Rabassa de la vall de Rialb, a la parròquia d'Ordino.

El Govern ha adjudicat fins a 556.000 euros en ajuts al foment de les pràctiques ramaderes tradicionals de muntanya a un total de 82 explotacions d’arreu del país. La xifra, segons s’assegura des de l’executiu, és similar a la d’altres anys, ja que el nombre de caps de bestiar es manté estable. Aquestes subvencions corresponen al període comprès entre l’1 de juny i el 30 de novembre i s’han de sumar a les atorgades pel termini anterior (de l’1 de desembre del 2018 al 30 de maig), que van ascendir a 1,06 milions d’euros.

Des del ministeri, es posa en relleu que aquests ajusts permeten “continuar donant suport a la producció i carn del país”. Les subvencions s’han atorgat als titulars d’explotacions ramaderes d’animals de renda. És a dir, bovins, equins, ovins i caprins. L’ajuda es paga per cada cap de bestiar i per cada dia d’estada al país. D’aquesta manera, es valoren els animals de renda que s’alimenten de les pastures del territori andorrà, contribuint a mantenir el paisatge i la biodiversitat, tot minimitzant els riscos naturals com ara incendis o allaus.

 Per altra banda, el Govern també ha aprovat l’adjudicació de l’ajut al foment de la producció de productes de qualitat controlada dels vedells, poltres, corders i cabrits sacrificats entre l’1 d’octubre i el 9 de desembre d’enguany. L’adjudicació ha recaigut a Ramaders d’Andorra per un import de 70.225 euros.  De moment és l’única societat autoritzada pel departament d'Agricultura a utilitzar el segell oficial de control i garantia ‘Carn de Qualitat controlada d'Andorra’ per la comercialització d’aquest producte. Amb aquesta subvenció es continua donant suport a la producció i carn de qualitat del país.

Comentaris

Trending