Més de mig miler de firmes de suport a les lleis que impulsen els sindicats en la primera jornada de Fira

Les organitzacions sindicals de l’administració promouen iniciatives legislatives per reformar la llei electoral i per imposar la responsabilitat política

-
-
La plataforma sindical ha recollit prop de sis-centes firmes de suport a les dues iniciatives legislatives populars (ILP) que impulsen durant la primera jornada de la Fira d’Andorra la Vella. Els sindicats de l’administració ja havien advertit que volien superar amb escreix el mínim necessari per poder tramitar cap al Consell General les ILP. Però si el ritme d’aquest divendres es manté dissabte i diumenge les expectatives, sols en un cap de setmana, es poden disparar.

Les organitzacions sindicals fa temps que estan treballant en diverses qüestions que van més enllà de l’àmbit estricte de la Funció Pública. I en aquest marc caldria situar les dues propostes legislatives que impulsen. D’una banda, els sindicats demanen que d’una vegada per totes es legisli per poder exigir legalment -fins i tot per la via penal- la responsabilitat dels polítics en cas de comportaments que es desviïn de la rectitud exigible als càrrecs públics i, de l’altra, per dur a terme una reforma electoral que faci molt més complexe l’obtenció de majories absolutes que, sovint, porten a situacions insostenibles.

Els sindicats es mostren molt satisfets de la resposta rebuda alhora que creuen que és un clar símptoma de la conscienciació ciutadana que la classe política no està fent gens bé les coses, en especial els dirigents actuals. La plataforma espera arribar a temps perquè les ILP siguin tramitades i puguin ser fins i tot debatudes. Per això volen també reunir tantes firmes com sigui possible, per poder posar la majoria demòcrata contra les cordes si es pogués arribar a plantejar una inadmissió a tràmit arribat el moment.

Les firmes han d’anar acompanyades per sengles còpies del passaport -una còpia per cada llei-. I malgrat que es poden fer fotocòpies in situ, si aquella persona que tingui clar el seu suport a les propostes legislatives ja porta els documents, feina que tothom s’estalviarà. La plataforma sindical té un estand dins l’envelat destinat a les associacions en el marc de la quarantena edició de la Fira d’Andorra la Vella.

Comentaris

Trending