Més control policial a l’entorn d’escoles i espais d’oci juvenil

Centres de secundària a la Margineda, per exemple, havien sol·licitat vigilància perquè tenen sospites que alguns dels seus alumnes es dediquen a comerciar amb droga a l’exterior

Agents de la policia regirant les estances del narcopís.
Agents de la policia regirant les estances del narcopís.

La policia està dissenyant un pla de vigilància a l’entorn d’escoles i espais d’oci juvenil per incrementar el control sobre les conductes addictives relacionades amb les drogues i l’alcohol. Tot plegat s’emmarca en l’actuació transversal que s’està activant des de la comissió interministerial creada arran de la constatació de l’augment i agreujament dels trastorns conductuals que pateixen els adolescents del país.

Segons que ha pogut saber l’Altaveu, alguns centres del país, com per exemple alguns de situats a la zona de la Margineda, havien sol·licitat no fa pas massa dies més dotació policial a l’entorn dels espais educatius arran d’haver detectat com alumnes del propi centre, de secundària, comerciaven amb estupefaents pràcticament a la porta de l’escola. A ningú no se li escapa, a més, que en espais com el Prat del Roure o en determinats indrets de moltes de les parròquies del Principat, hi ha joves que es passen hores i hores fumant i bevent

De fet, després de diverses reunions de treball i operatives al despatx central de policia, avui ja s'haurien fet alguns controls. Algun centre educatiu de Santa Coloma o el recinte del Prat del Roure escaldenc haurien rebut la visita d'agents que han començat a patrullar amb l'objectiu d'eradicar el consum i sobretot el tràfic d'estupefaents i, alhora també, amb la seva presència dur a terme un efecte dissuador. 

Els reforços que es plantegen des del ministeri d’Interior el duran a terme tant policies uniformats com no uniformats. S’ha de concretar, però, com es farà la vigilància i quines seran les unitats o àrees que assumiran aquestes tasques extraordinàries que s’estan plantejant. El grup interministerial, segons que ha recordat el ministre portaveu, Eric Jover, ha de posar sobre la taula totes aquelles actuacions que siguin necessàries des de l’administració.

Jover ha explicat que aquest dimecres s’ha dut a terme la primera reunió tècnica interministerial en relació amb l’abordatge dels trastorns conductuals de la població juvenil andorrana. Segons el portaveu governamental la trobada d’aquest dimecres ha servit per analitzar com “s’afronta la casuística” i s’ha designat una persona que farà sempre de contacte, d’enllaç, entre l’administració i els afectats i els eventuals col·lectius que els puguin representar.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending