Més cancel•lacions de viatges de bus a Catalunya per la vaga

Grup Montmantell se suma a Autocars Nadal i suspèn els trajectes del divendres, tot i que la jornada de dijous es viu amb calma i sense afectacions

Els fets van tenir lloc a l'estació d'autobusos.
Els fets van tenir lloc a l'estació d'autobusos.

La calma que precedeix la tempesta... o almenys una més que probable. Així s’està vivint la jornada d’aquest dijous a l’estació d’autobusos. Al llarg del matí, no s’han registrat retards en els diferents trajectes, malgrat que algunes carreteres catalanes continuen registrant talls per les mobilitzacions en protesta per la sentència del judici als líders independentistes del procés. Divendres, però, es preveuen molts més problemes. Tants que des del Grup Montmantell s’ha anunciat que, igual que Autocars Nadal, no realitzarà cap servei en direcció al país veí del sud.

La normalitat és la tònica d’aquest dijous pel que fa a les empreses que transporten passatgers cap a terres catalanes. Fins i tot, la situació és més tranquil·la que el dimecres quan van ser molts els autobusos que van patir retards. Per ara, tots han arribat “amb els endarreriments, en tot cas, habituals”, segons han indicat a Altaveu des de l’estació.

En aquest cas, ajuda el fet que l’A-2, una de les vies per les quals transita una de les cinc Marxes per la Llibertat organitzades per l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) no està registrant excessius problemes de circulació, segons s’informa des del Servei Català del Trànsit. En concret, aquest vial de la protesta, que va sortir dimecres de Tàrrega, ha de fer la ruta entre Igualada i Martorell, passant pel Bruc. Per ara, però, l’afectació està sent mínima.

Quan s’espera que es compliqui la situació és el divendres, amb la convocatòria de vaga general a tot Catalunya. De fet, ja hi ha dues companyies que han decidit evitar qualsevol problema i suspendre els viatges. Autocars Nadal ja ho va anunciar dimecres amb el Direct Bus –cap a Barcelona Sants i l’aeroport- i aquest dijous ho ha fet també el Grup Montmantell.

L’empresa, via xarxes socials, ha comunicat que “amb motiu de la vaga general, la previsió de protestes i els talls de carretera, els nostres serveis de Lleida i Costa Duarada queden anul·lats”. També s’indica que “tots els bitllets afectats es podran modificar de data o anul·lar sense cost addicional”.

Les altres companyies que presten servei opten, per ara, per mantenir la voluntat de fer els viatges. Així ho han indicat des d’Andbus i des d’ALSA. Tot i això, s’adverteix al client que hi ha possibilitat d’incidències que provoquin alteracions en el trajecte. Entre elles, hi figura la possibilitat d’un tall de carretera a la Seu d’Urgell, tenint en compte que el Comitè de Defensa de la República (CDR) de la capital alturgellenca ha convocat un suposat esmorzar popular a les sis del matí i que, en anteriors jornades de mobilitzacions, aquesta cita ha acabat derivant en un desplaçament dels assistents o bé cap a l’N-260 o cap a l’N-145 per bloquejar-les.Anul·lacions als hotels que poden a anar a més

Un altre sector que s’està veient afectat per la situació a Catalunya són els hotels. Segons han confirmat fonts de la Unió Hotelera, els establiments del país estan registrant anul·lacions per part de clients que tenien reservat el cap de setmana per por a no poder-se desplaçar. Especialment, indiquen, per la nit de divendres a dissabte. A banda, es tem que aquestes puguin incrementar-se més en funció de com es desenvolupin els esdeveniments. Des de l’Associació Autèntics Hotels d’Andorra, la seva presidenta, Cristina Canut, també admet “preocupació”, tot posant en relleu que “si tallen carreteres, és evident que ens afectarà; només que passi a la Seu ja ens espatlla tot el cap de setmana”.

Comentaris (1)

Trending