Veïns d’Ordino denuncien abocaments al riu de materials de les obres lligades al projecte Grifols

Atenent al valor natural del paratge del Prat de la Farga i els seus entorns, els ciutadans de la zona, ja prou indignats amb l’aterratge suposat de la multinacional farmacèutica, reclamen més cura en l’actuació urbanística

Impacte de les obres sobre el curs del riu.
Impacte de les obres sobre el curs del riu.

Els veïns d’Ordino, especialment aquells que tenen més vinculació amb els paratges naturals de la parròquia i l’entorn del Prat de la Farga, ja estan prou indignats amb l’emplaçament del projecte de centre de recerca de Grifols en aquell indret que només falta que les actuacions urbanístiques que s’hi fan no es facin amb la major cura possible. Així, denuncies abocaments de materials -com terres i, sobretot, ciment- al riu.

El malestar és molt evident, i la fiscalització de tot allò que té a veure amb el projecte de la multinacional farmacèutica, també. D’aquí que es reclami el màxim de respecte i un treball excels. I no seria el cas, denuncien, de les obres de reforç del pont que hi ha a la zona, que ha de permetre obrir un vial molt més ampli fins arribar al fons del prat on s’hauria de construir el centre de la farmacèutica d’origen català.

image 50393345
Ciment a la llera del riu.

Els veïns es demanen si l’impacte per la millora i reforç d’un vial està sent el que és -i a parer del veïnat opositor a Grifols, la ‘contaminació’ dels treballs és evident- que pot passar quan s’afronti, si s’acaba afrontant -perquè la viabilitat de molts dels projectes de la multinacional, amb greus problemes econòmics, estan en dubte-, la construcció d’un immoble com el que ha d’acollir el laboratori de recerca en immunologia.

Comentaris (6)

Trending