Els veïns del Forn afectats per la línia d’alta tensió troben que FEDA els fa perdre el temps

Agraeixen que se’ls hagi escoltat però lamenten que la companyia no els hagi proposat cap mena de solució i reclamen trobar-se amb el Govern per valorar alternatives menys lesives per a les seves propietats

Senyalitzacions en un dels arbres en la zona on ha de passar la nova línia.
Senyalitzacions en un dels arbres en la zona on ha de passar la nova línia.

Escolta, sí. Solució, cap ni una. Resultat, decepció i sensació de pèrdua de temps. Aquest és el sentiment dels veïns del Forn de Canillo als quals la nova línia d’alta tensió elèctrica que ha d’enllaçar Grau Roig i Encamp els passarà a prop de les seves propietats després d’una segona reunió amb responsables de FEDA i del comú de Canillo. Davant la falta de solucions, ara reclamen una trobada amb el cap de Govern, Xavier Espot, i la ministra de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, atès que deixen clar que l’executiu també té una part de responsabilitat en tot plegat.

De fet, els representants veïnals que van acudir recentment a una segona reunió per debatre possibles millores en el traçat que suposés menys impacte sobre el nucli del Forn, esperaven trobar-se algun responsable governamental. I no va ser el cas. Només representants de FEDA amb el director general, Albert Moles, al capdavant, i el cònsol menor, Marc Casal. Els veïns van poder exposar els seus neguits i inquietuds. I insisteixen en què caldria desviar el traçat lleugerament, especialment al tomb de la pilona 33 del projecte aprovat.

pilones
Una part del traçat.

Segons fonts veïnals, però, “vam veure que totes les opcions que donàvem ens deien que eren inviables, que ja ens ho imaginàvem, i quan va ser el temps de veure les seves opcions o alternatives, ens van dir que ja havien estudiat totes les opcions possibles i que aquesta -la línia que es va publicar al BOPA- era la més adient, la que afectava el menys de persones”. Segons aquestes fonts, i abans de cloure amb el sentiment que “hem perdut temps i esforços per res”, se’ls hauria dit que “sense el consens de Govern no es podria fer res, ja que són ells que aproven el recorregut” i que el marge per fer canvis és molt minso.

Indret per on segons els veïns ha de passar la línia d'alta tensió.

Relacionat

Els veïns del Forn afectats per la línia d’alta tensió Grau-Encamp reclamen canvis en el traçat

Davant de tot això, i amb un sentiment d’haver “estat enganyats” davant d’una trobada que a parer dels veïns “només ha servit per fer una campanya de publicitat per dir que s’han reunit amb nosaltres”, els veïns reclamaran “públicament” reunir-se amb Espot i Calvó, vist que no hi havia cap representant governamental a la trobada i que se’ls va anunciar que només amb el consens de l’executiu seria factible fer canvis en el projecte.

Comentaris (1)

Trending