Un nou terratrèmol a Os de Civís de 2,1 graus es nota al Principat

El sisme ha tingut lloc cap a dos quarts de set de la matinada a 1,8 quilòmetres de profunditat, fet que provoca que la ciutadania el pugui sentir amb més facilitat

Mapa amb l'epicentre del sisme, a Alins.
Mapa amb l'epicentre del sisme, a Alins. IGN

Un sisme de 2,1 graus en l’escala de Richter s’ha pogut sentir aquesta matinada al país. El terratrèmol ha tingut el seu epicentre a l’Alt Urgell, a la zona Os de Civís, tal com s’han donat els darrers cops. Els seus efectes s’han pogut notar als voltants, inclòs el Principat, sobretot degut a la seva profunditat, que ha estat d’1,8 quilòmetres. De fet, és el tercer moviment a la zona en les darreres hores, tot i que els anteriors havien estat de menys magnitud.

Des d’Andorra Recerca + Innovació (ARI) expliquen que el sisme s’ha produït a les 6:23 h del matí, a la mateixa zona on s’han donat els tremolors els darrers mesos. L’epicentre ha estat, específicament, a Os de Civís, a l’Alt Urgell. El moviment s’ha generat a 1,8 quilòmetres de profunditat, “és el que anomenem un terratrèmol superficial”, ha explicat Anna Echeverría, de l’ARI. Quan es donen a aquesta profunditat, és habitual que la ciutadania els percebin amb més intensitat, tot i que depèn del recorregut que tingui el tremolor i cap on es mogui.

Aquest tremolor se suma a l’alta activitat sísmica que s’està produint actualment a la zona, i que Echeverría en el fet que és normal. Les darreres setmanes s’estan produint, fins i tot, moviments que únicament es poden percebre a través dels aparells específics. La previsió de major intensitat per al futur és impossible, els terratrèmols són totalment imprevisibles. Aquest dimecres, de fet, també es van produir dos a la mateixa zona, un d’1,6 a 3 quilòmetres de profunditat i un altre d’1,7.

L’ARI ja ha engegat l’enquesta per totes aquelles persones que hagin sentit el tremolor, que puguin enregistrar les dades i que puguin incloure’s al seguiment que s’està fent de l’activitat sísmica.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending