Un terratrèmol de 4,6 graus amb epicentre a Navarra es deixa sentir a Andorra

Són diversos els usuaris de les xarxes que han sentit els efectes del sisme, ocorregut instants després de la mitjanit, i que també s’ha notat a llocs tant distants com San Sebastià o Barcelona

El mapa amb la localització de l'epicentre del sisme.
El mapa amb la localització de l'epicentre del sisme. IGN

Petit ensurt el que s’ha viscut aquesta mitjanit a Andorra. Bé, de fet, al Principat i a molts altres llocs propers. Són moltes les persones que han notat un moviment de terra. Un sisme que ha tingut l’epicentre a la població navarresa de Lizoain, a uns tretze quilòmetres de Pamplona, però els seus efectes s’han deixat sentir ben lluny.

Segons l’Institut Geogràfic Nacional, el sisme ha tingut lloc quan passaven dos minuts i 30 segons  de la mitjanit.  La magnitud ha estat de 4,6 graus en l’escala de Richter, segons les darreres dades aportades per l'organisme, que iniciament havia marcat tres dècimes menys. Una potència considerable, tot i que en principi no hauria causat danys a les zones més properes.

Ara bé, els efectes s’han deixat notar ben lluny. Les xarxes socials han evidenciat que el tremolor s’ha pogut percebre a llocs molt distants de la població navarresa. Des de San Sebastià a Saragossa o Barcelona. I, també, a Andorra. Són varis els usuaris de les xarxes socials que han posat de manifest que també han notat el moviment de terra. De fet, el Centre d'Estudis de la Natura i la Muntanya (Cenma) de l'Institut d'Estudis Andorrans (IEA) ha posat en marxa una enquesta per saber la percepció o què va notar la ciutadania. 

Etiquetes

Comentaris

Trending