El temps compleix els pronòstics i ‘porta’ la fase vermella al port d’Envalira

La neu fa acte de presència al Pas de la Casa i les temperatures experimenten un notable descens acompanyades de fortes ràfegues de vent

Més que la neu, el problema al port d'Envalira són les ràfegues de vent.
Més que la neu, el problema al port d'Envalira són les ràfegues de vent. METEOPYRÉNÉES

Les previsions meteorològiques s’han acomplert i la bossa d’aire fred que havia de portar un descens de les temperatures i deixar precipitacions en forma de neu a les cotes més altes del país ha fet acte de presència. Fins al punt que la fase vermella s’ha hagut d’activar al port d’Envalira. Diversos vehicles, indegudament equipats, estan tenint més d’un i de dos problemes en passar per la via. Més trànsit del normal no pas francès ha decidit aquesta jornada de diumenge deixar el país i tornar a les seves destinacions, encara que fos a Catalunya, pel nord del Principat.

Malgrat la nevada, el principal problema al port d’Envalira, segons les fonts consultades, són les fortes ràfegues de vent que hi bufen. També formava part de les previsions. De fet, aquesta matinada, si continua bufant el vent podria portar borrufa cap al centre del país procedent de les precipitacions en forma de neu del nord del país, que tot just acabaran deixant acumulacions d’un gruix màxim d’una desena de centímetres en les cotes superiors als 2.000 metres.

Comentaris

Trending