Saetde ‘ataca’ la concessió de la gestió del refugi de l’Illa exigint que s’anul·li el plec de bases

La secció administrativa ha admès a tràmit la demanda de la societat que fins a final d’any va explotar la instal·lació i que hi va acabar renunciant

Una imatge del refugi de l'Illa, tancat.
Una imatge del refugi de l'Illa, tancat.

Saetde va renunciar a continuar gestionant el refugi guardat de l’Illa però, en canvi, ha portat a la Batllia el plec de bases pel qual la concessió de l’explotació de l’equipament ha estat adjudicada a una altra persona. La Batllia acaba d’admetre a tràmit la demanda de la societat encampadana, que demana que es consideri nul el plec de bases. De moment, el refugi està tancat.

De fet, porta temps sense oferir cap mena de servei. Més enllà del temps que es va prendre el ministeri de Medi Ambient per avaluar la proposta rebuda i determinar la seva adjudicació, una concessió publicada al BOPA però que no s’hauria encara materialitzat del tot a la pràctica, Saetde ja va renunciar a mantenir oberta la instal·lació el passat mes de desembre. Va tancar portes els darrers dies de novembre.

Una imatge exterior del refugi de l'Illa.

Relacionat

Medi Ambient expedienta Saetde per tancar el refugi de l’Illa aquest desembre

Aquest fet ja va comportar que el Govern expedientés la societat per haver abandonat les seves responsabilitats, perquè tot i anunciar que no continuaria explotant el refugi, com a mínim l’hauria d’haver mantingut obert fins a final d’any i, fins i tot, fins que el nou operador no n’agafés les regnes. Però Saetde va considerar que vista la situació sanitària i les restriccions de mobilitat no es podia obligar a aquest fet.

Sia com vulgui, fa ja pràcticament un mes tot i que el BOPA no ho recull fins avui, que la secció administrativa del Tribunal de Batlles ha admès a tràmit la demanda presentada per la representació processal de la Societat Anònima d’Equipament Turístic Esportiu de la Parròquia d’Encamp (SAETDE) contra el Govern d’Andorra interessant l’anul·lació dels plecs de bases per la concessió de la gestió del servei públic del refugi guardat de l’Illa a la Vall del Madriu-Perafita-Claror.

Comentaris (4)

Trending