El PS reclama que la crisi del coronavirus no ajorni la lluita contra el canvi climàtic

Des de la formació es defensa que cal considerar “prioritaris” els compromisos marcats en la declaració d’emergència votada a inicis d’any al Consell General

Sánchez i Baró, durant la roda de premsa.
Sánchez i Baró, durant la roda de premsa. G. P.

El Partit Socialdemòcrata (PS) demana que la crisi sanitària del coronavirus no sigui “una excusa” per endarrerir o alentir el compliment dels compromisos de la declaració d’emergència climàtica aprovada a inicis d’any pel Consell General. Des de la formació s’alerta de la necessitat “d’anticipar-se” amb polítiques mediambientals per afrontar les conseqüències que tindrà el canvi climàtic. En aquest sentit, s’ha volgut “allargar la mà” a Govern per col·laborar en l’impuls de la iniciativa.

Aprofitant la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, el conseller general del PS, Carles Sánchez, i el secretari d’organització, Pere Baró, han volgut fer una crida perquè s’aposti de forma ferma i decidida per l’impuls de polítiques de protecció de la natura, com ara el foment del transport públic, la reducció de residus o la rehabilitació d’habitatges amb el focus posat en l’estalvi energètic. Al mateix temps, han remarcat l’oposició a qualsevol instal·lació aeroportuària al Principat.

El secretari d'organització, Pere Baró, afirma que "la climàtica serà la propera gran crisi i hem d'anticipar-nos"

I, en especial, no han amagat un cert temor a la possibilitat que l’emergència sanitària provocada per la Covid-19 pugui afectar el compliment de la declaració aprovada per unanimitat al parlament. “Ja sabem que ara la prioritat és la crisi sanitària, però no volem que sigui una excusa per abandonar la inversió que s’ha de fer en allò que es va instar des del Consell General” ha apuntat Baró, que ha alertat que, de fet, “la climàtica serà la propera gran crisi i cal anticipar-nos”.

En una línia similar s’ha expressat Sánchez que ha alertat contra “la falsa sensació de seguretat” que poden provocar els efectes del confinament, com ara la millora de la qualitat de l’aire o la reducció de contaminació acústica. “L’ONU ja ha advertit que acabem de batre el rècord d’emissions de gasos que provoquen l’efecte hivernacle”, ha alertat. Per això, entenen des de la formació socialdemòcrata, que no es pot “posar en dubte la prioritat d’aquestes mesures”. Al contrari, “ho han de ser en la política de Govern; cal una major inversió en infraestructures d’energies renovables i de mitigació de les emissions”.

El conseller general del PS ha reclamat també que es mantingui un foment per incrementar l’ús del transport públic o que es treballi per a la reducció de residus a la vegada que s’aposta per l’economia circular. També considera necessari impulsar projectes de rehabilitació d’habitatges que posin el focus en la millora de la seva eficiència energètica.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending