El projecte Reserva de la biosfera pendent d’Escaldes, Andorra la Vella, Encamp i la Massana

Són els comuns que no han completat la documentació requerida per presentar la candidatura i Gallardo confia que ho puguin fer en “les pròximes setmanes” per tenir-ho tot “molt abans” del 30 de setembre del 2023

Una reunió de Govern amb els comuns per la candidatura de Reserva de la Biosfera.
Una reunió de Govern amb els comuns per la candidatura de Reserva de la Biosfera. SFGA

El Govern vol agilitzar la tramitació de tota la documentació necessària per presentar la candidatura d’Andorra com a reserva de la biosfera. Es vol fer molt abans que la finalització de la futura convocatòria, la del 2023, el 30 de setembre. Per això, es confia que els quatre comuns que, de moment, no han fet el retorn a l’executiu, avancin al llarg de les pròximes setmanes en aquesta tasca. En concret, Escaldes-Engordany, Andorra la Vella, la Massana i Encamp.

Així ho ha apuntat el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que ha tornat a reiterar que “no renunciem” a un projecte que “és bo per a tota Andorra” i que, assegura, “ha aixecat molt interès a la Unesco”. El problema, però, ha estat que la documentació que s’havia de presentar no ha arribat a temps. Especialment la que depenia d’alguns comuns.

Jordi Gallardo durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

Relacionat

La presentació del dossier de candidatura a Reserva de la Biosfera canvia de data i ara serà el 2023

Tres van entregar-la a temps: Sant Julià, Canillo i Ordino. Així ho ha explicat Gallardo. La resta, però, encara la tenen pendent. “Volem que s’intenti agilitzar, hem d’acabar de rebre dels altres el retorn sobre les zonificacions que el comitè ha decidit i com afecten els projectes que puguin tenir en curs”, ha apuntat. La idea és que tot pugui estar preparat molt abans que el termini nou. “No volem esperar fins al 30 de setembre; esperem poder-ho completar en les pròximes setmanes.

Per tant, en certa forma, missatge als comuns concernits: Andorra la Vella, Escaldes, la Massana i Encamp. “La part de feina de Govern està feta”, ha assegurat. Després, ha admès que la que correspon a les corporacions parroquials “necessita el seu temps”. I ha apuntat que “estic convençut que ens la donaran”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending