La Comissió d’Informació i Vigilància de Ctrasa s’ha reunit aquest dijous al matí, novament de manera telemàtica, per fer el balanç del funcionament de la planta incineradora entre maig i octubre del 2020. Segons les dades exposades per l’empresa explotadora, els residus totals rebuts mantenen una tendència a l’alça del 2,9%. Després dels residus de tipus sanitaris, els que més creixen són els fangs secs procedents de la depuració d’aigües residuals, que ho fan en un 16,65%, i els residus assimilables a urbans (RAU), domèstics, que creixen un 15,4% respecte el mateix període que l’any passat.
Els residus de tipus sanitari segueixen un circuit específic dins la planta de valorització, de tal manera que els treballadors no poden entrar en contacte directe amb el residu, eliminant els riscos que se’n podrien derivar. A més a més, Ctrasa ha implementat diferents mesures i protocols per evitar els contagis entre la plantilla. També s’ha ressaltat que s’han venut a FEDA 840,33 MW d’energia tèrmica per alimentar la xarxa de calor d’Andorra la Vella entre el gener i l’octubre.

Finalment, també s’ha informat del desenvolupament de l’aturada tècnica de manteniment, que enguany s’ha realitzat entre l’11 de setembre i el 6 d’octubre. Durant aquesta s’han realitzat diverses millores a la planta de valorització energètica de residus: s’han reparat 43 metres quadrats de refractari, s’han substituït diversos elements, s’ha fet el manteniment dels filtres de mànegues, s’han substituït alguns elements del sistema de transport d’escòries i de la turbina, entre d’altres.
La comissió té per objecte recollir i promoure la informació als ciutadans en relació amb el funcionament de la planta. Amb aquest fi, la comissió disposa d’una pàgina web on es recull tota la informació i a través de la qual els ciutadans poden consultar tota la informació relativa a la instal·lació així com contactar amb la Comissió.
Comentaris