Obert el termini de propostes per la 15a edició del concurs d’iniciatives mediambientals

Hi haurà cinc premis per a tres categories diferents i es repartiran un total de 7.000 euros a projectes que estiguin en procés d’implementació

La roda de premsa telemàtica que s'ha celebrat aquest matí al comú d'Escaldes-Engordany
La roda de premsa telemàtica que s'ha celebrat aquest matí al comú d'Escaldes-Engordany

El comú d’Escaldes-Engordany, juntament amb el ministeri de Medi Ambient i Sostenibilitat i el departament de Medi Ambient del Govern han presentat la 15a edició del concurs d’iniciatives mediambientals. La iniciativa atorgarà cinc premis -amb un pressupost total de 7.000 euros- repartits en tres categories: ciutadania i empreses, escoles i economia circular. El termini per presentar els projectes de manera telemàtica serà fins al 21 de maig de 2021 a les 13:00 hores i les propostes hauran d’estar en procés d’implementació.

La directora del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat, Silvia Ferrer ha declarat que, a causa de la pandèmia de la Covid-19, enguany no s’ha pogut celebrar la iniciativa. No obstant això, han decidit agrupar dues edicions l’any vinent. Així doncs, hi haurà dos premis per la categoria de ciutadania i empresa -un de 1.500 euros i un altre de 1.000-, dos més per les escoles -amb les mateixes quantitats- i un premi de 2.000 euros per una iniciativa que tingui relació amb l’economia circular. El jurat que decidirà les propostes guanyadores estarà format per un representant de cada departament i un ciutadà.

L’objectiu de la tercera categoria és conscienciar a la ciutadania a reutilitzar els productes que compren i oferir les facilitats per fer-ho

Segons ha explicat la consellera de Medi Ambient del comú d’Escaldes, Cèlia Vendrell, l’objectiu de la tercera categoria -economia circular- és conscienciar a la ciutadania a reutilitzar els productes que compren i oferir les facilitats per fer-ho. Més concretament, donar a conèixer quines accions es poden dur a terme per reciclar, reutilitzar o fer compostable un producte. Pel que fa a les altres seccions, es podrà presentar qualsevol projecte relacionat amb el medi ambient o la sostenibilitat i tota la informació es podrà consultar a les pàgines webs d’Andorra Sostenible, del comú i del ministeri.

El concurs va néixer l’any 2006 al comú d’Escaldes i es va ampliar a l’àmbit nacional “per arribar al màxim nombre de persones que volguessin participar”. Al llarg de les edicions s’han presentat 140 projectes i s’han repartit 70.000 euros, destacant l’edició de 2009, que va rebre 19 propostes.

Comentaris

Trending