La neu fa acte de presència als pics del nord del país i al port d’Envalira

El pas d’un front actiu i la baixada de les temperatures han provocat les precipitacions, que s’han de fer més febles en les pròximes hores però poden deixar cinc centímetres als cims

Comentaris

La neu al Port d'Envalira.
La neu al Port d'Envalira.

S’havia anunciat. La tardor ja és aquí. I ho fa, almenys aquest dijous, amb una versió força més propera a l’hivern que no pas a l’hivern que tot just acaba de finalitzar. Les precipitacions que han caigut al llarg del dia combinades amb la baixada de temperatures ha fet aparèixer la neu ja a les cotes altes. Un bon exemple és el Port d’Envalira i també, en alguns moments, el Pas de la Casa.

Les previsions ja apuntaven el pas d’un front per sobre del país durant el dia, sumat a una davallada clara de les temperatures. I s’han complert. Especialment al llarg de la tarda la pluja ha fet acte de presència a bona part del Principat.

I, ja de cara al vespre, amb més fred, en algunes zones l’aigua s’ha transformat en neu. S’estimava que la cota es podria situar als 2.300 metres i que als cims més alts es podrien acumular fins a cinc centímetres. Això ha permès veure escenes força hivernals, especialment al Port d’Envalira, tot i que, de moment, des de Mobilitat no s’ha informat que faci falta circular amb equipaments especials.

La neu també ha arribat a altres zones altes del país. És el cas del Casamanya i d’altres pics, que s’han pogut veure ja coberts d’una capa blanca.

Les precipitacions encara poden continuar durant unes hores, fins divendres al matí. Això sí, més concentrades al nord i de caràcter més feble. La cota de neu pujaria fins als 2.500 metres.

Etiquetes

Comentaris

Trending