La neu baixa fins als 1.700 metres i arriba a deixar en alguns punts 18 centímetres

Llocs com el Pas de la Casa, el Port d’Envalira o Arcalís han despertat aquest divendres amb un paisatge més propi de tardor avançada o gairebé hivern que no pas de finals de setembre

Comentaris

El Pas de la Casa, nevat.
El Pas de la Casa, nevat. ANDORRA PICTURES

Encara setembre, però ja sembla desembre. O com a mínim, tardor força avançada. I amb presència més que notable de neu a les zones altes del país. Un bon exemple són el Pas de la Casa, el port d’Envalira o les cotes elevades d’Ordino-Arcalís. El front que ha provocat aquesta nevada primerenca marxarà aquest matí per deixar pas a un cap de setmana de sol i una pujada moderada de les temperatures.

La pertorbació va arribar dijous al migdia i ha anat travessant el Principat. Combinat amb unes temperatures baixes, més habituals de novembre o fins i tot desembre, la pluja s’ha convertit en neu a partir dels 1.700 metres.

I això ha permès imatges més d’hivern que no pas de finals de setembre. La nevada ha estat generosa al Port d’Envalira i al Pas de la Casa. També a altres punts del Principat. I amb quantitats en alguns casos superiors a les previstes. A la Solana, catorze centímetres; a Les Fonts, vuit, per citar només alguns exemples.

El front ha acabat de passar aquest matí, amb encara petites quantitats de pluja i neu, segons el lloc. Posteriorment, ja s’espera una millora del temps, amb més sol i, també, un increment de les temperatures que, aquesta nit, han estat les més baixes des del passat abril. El cap de setmana, per tant, serà d’una climatologia més agradable.

Fd4bEs8WIAIob0h
La Coma d'Arcalís, aquest matí.

Etiquetes

Comentaris

Trending