Medi Ambient toca (una mica) el crostó per la fruita abandonada a Ironman, que es fa l’orni

Davant la indignació ciutadana hi contrasta el silenci entre les entitats -Creu Roja, Càritas- que haurien de ser les primeres interessades a rebre aliments i productes en desús

Plàtans i taronges al contenidor.
Plàtans i taronges al contenidor.

El ministeri de Medi Ambient hauria advertit l’organització de la prova Ironman 70.3 desenvolupada el primer cap de setmana de juliol que malgrat que la Llei d’economia circular encara no és vigent al Principat, no és moment de llançar fruita com va fer aquells dies. La resposta dels promotors de la competició hauria estat poc menys que sentir ploure. Excuses de mal pagador. Tampoc les peticions de l’Altaveu no han obtingut resposta.

Com a mínim la fruita -plàtans i taronges- que els atletes no van consumir en un punt d’avituallament proper al Parc Central va acabar en un contenir de la brossa entre el passeig del Riu d’Andorra la Vella i l’avinguda Tarragona. Quilos i quilos de fruita aparentment en bon estat. L’abandó d’aquesta fruita, en un moment de serioses dificultats, ha generat una forta indignació. L’Altaveu va demanar el parer del ministeri de Medi Ambient sobre la qüestió.

Fonts oficials del departament haurien assegurat que es va fer el contacte pertinent amb els organitzadors per mostrar-los la sorpresa i malestar. I advertir-los que hi ha una llei a punt d’entrar en vigor que, justament, fomenta que no hi hagi malbaratament alimentari. L’Altaveu també ha intentat contactar amb responsables d’Ironman sense obtenir a data d’avui cap mena de resposta.

Desenes de plàtans a la brossa.

Relacionat

Malbaratament alimentari de campionat

La petició s’hauria fet després que l’empresa en qüestió respongués a Medi Ambient que de forma usual hi ha un llistat de col·laboradors als quals se’ls cedeix tot aquell material sobrer. I que els plàtans i les taronges en qüestió s’havien llançat a la brossa perquè havien estat exposats durant moltes hores al sol i això hauria deteriorat el seu estat fins a no poder-ne garantir que fossin consumibles. L’aspecte que presentava la fruita, però, no indicava res d’això.

L’Altaveu va demanar a Ironman una relació de les entitats a les quals lliura com els abandonats al contenidor de les escombraries per poder corroborar si era certa la col·laboració o no. Es dóna el cas, a més, que dues de les entitats del país que haurien de ser les primeres interessades en rebre productes com aquells -Creu Roja i Càritas- han tingut el silenci per resposta quan se’ls ha demanat per la seva posició respecte de l’afer.

Comentaris (14)

Trending