Malbaratament alimentari de campionat

Malestar amb Ironman perquè contenidors propers a punts d’avituallament de la prova d’aquest diumenge van aparèixer plens dels productes, essencialment fruita, que no van consumir els atletes

“La gent no arriba a final de mes, n’hi ha que passen gana, ens estan dient que donem aliments a Creu Roja, a Càritas, i després llancem la fruita, que és bona, a quilos.” El malestar perdura aquest matí després que anit, alguns veïns, de forma totalment inesperada, passejant per Andorra la Vella, localitzessin diversos contenidors plens de fruita. Plàtans, taronges… Fruita en bon estat. Es dóna el cas que els contenidors estaven en les mateixes zones on hi havia hagut un punt d’avituallament de la prova Ironman 70.3. En fi, el que els atletes no van consumir va anar a la brossa.

És curiós que aquest exemple claríssim i “lamentable” de malbaratament alimentari -per exemple, en contenidors a l'avinguda Tarragona- s’hagi produït pocs dies després de l’aprovació de la Llei d’economia circular, que justament vol incidir en l’eradicació d’aquesta mena de pràctiques. Però està vist que no tothom ho té clar. I que hagin estat responsables d’una cursa de suposada tanta repercussió i amb un important suport de l’administració qui llança a les escombraries tant producte fresc i en bon estat… “Fa mal d’ulls”, indiquen les fonts.

El contenidor a tocar l'avinguda Tarragona que anit va aparèixer ple de fruita.
El contenidor a tocar l'avinguda Tarragona que anit va aparèixer ple de fruita.

Més encara, per exemple, quan la Creu Roja, que té un banc d’aliments i que cada vegada més sovint insisteix en la necessitat de rebre certs productes -entre els quals segurament no hi ha la fruita, això és cert-, era col·laborador de la prova. “Ens diuen que venen maldades, que ve misèria, i et trobes respostes com aquesta”, afirmen les fonts, que recorden que hi ha des de Càritas a algun menjador social o centres sociosanitaris que haurien, de ben segur, pogut aprofitar la fruita. El malbaratament, en fi, va ser de campionat.

WhatsApp Image 2022 07 04 at 11.41.59 AM (1)
Interior del contenidor, ple de plàtans i taronges.

 

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending